Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχετική καλοκαιρία θα επικρατήσει το Σάββατο (4/1) και την Κύριακη (5/1) παρά τη συννεφιά που θα υπάρχει στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και το ενδεχόμενο βροχών στις Δ-ΒΔ περιοχές. Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα  5 μποφόρ.                                                                                                                                                     ΕΥΒΟΙΑ . Ηλιοφάνεια θα έχουμε το Σάββατο, άνεμοι 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία απο 7 έως 16  βαθμούς
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/1/2014

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ DOWNLOADS TO 2013

Περιπέτειες, οσκαρικές, φαντασίας, πολεμικές, κωμωδίες: από όλα έχει το top 10 των ταινιών με τα περισσότερα πειρατικά downloads για το 2013.

ΧΛΩΡΙΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ

Εδώ και αρκετό καιρό το νερό της Στενής μυρίζει χλώριο,πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο με τους κατοίκους της Στενής να έχουν αγανακτήσει.Πλέον νερό χωρίς χλώριο μπορούμε να πιούμε μόνο στις τρεχούμενες βρύσες που υπάρχουν διάσπαρτες στο χωριό.Για το θέμα αυτό κάτι πρέπει να γίνει ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση

ΟΙ 1058 ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ

Οι 1.058 «φιναλιστ» που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του ιδιότυπου διαγωνισμού για την ομάδα που θα σταλεί μελλοντικά να εποικίσει τον Αρη επελέγησαν όπως έγινε γνωστό από την ολλανδική εταιρεία που χρηματοδοτεί και οργανώνει το φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας μιας αποικίας στον Κόκκινο Πλανήτη περί το 2025.

ΜΕ ΡΙΜΕΙΚ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΤΟ 2014

Το Χόλιγουντ επιτίθεται με υπερήρωες

Ορισμό του μπλοκμπάστερ εξακολουθεί να αποτελεί το παραμύθι, το επικό ή/και το υπερηρωικό, όπως φαίνεται από τις ακριβές χολιγουντιανές παραγωγές που αναμένεται να γεμίσουν τις αίθουσες μέσα στη νέα χρονιά.

Ο Ξέρξης επιστρέφει για να αντιμετωπίσει τον Θεμιστοκλή στη ναυμαχία του Αρτεμισίου στο «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας»
Ο Ξέρξης επιστρέφει για να αντιμετωπίσει τον Θεμιστοκλή στη ναυμαχία του Αρτεμισίου στο «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας»

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3/01/2014


1431 Εκατονταετής Πόλεμος. Οι Βουρδουνδοί παραδίδουν τη Ζαν ντ' Αρκ στον επίσκοπο Πιέρ Κοσόν, υποστηρικτή των Aγγλων. Θα την παραδώσει στην πυρά.
1777 Αμερικανικός Πόλεμος Ανεξαρτησίας. Μάχη του Πρίνστον. Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον, επικεφαλής 8.000 νεοσυλλέκτων, κατανικά τους Βρετανούς του Τσαρλς Κορνουόλις.
1848 Στις ΗΠΑ ο Τζορτζ Κολτ παρουσιάζει το πρώτο περίστροφο.
1850 Πασιφικά. Αγγλικός ναυτικός αποκλεισμός του Πειραιά. Αφορμή αποτελεί η επίθεση, το περασμένο Πάσχα, στον τυχοδιώκτη Δαβίδ Πατσίφικο, Ισραηλίτη με βρετανική υπηκοότητα. Ο όχλος είχε λεηλατήσει το σπίτι του, στου Ψυρρή. Αξίωσε αστρονομική αποζημίωση.
1887 Στην πλατεία Συντάγματος γίνεται για πρώτη φορά προεκλογική συγκέντρωση. Την οργανώνουν οπαδοί του Χαρίλαου Τρικούπη, που θα κερδίσει τις εκλογές με 90 έδρες έναντι 25 του Θεόδωρου Δηλιγιάννη.
1925 Ανοδος του φασισμού. Ο Μπενίτο Μουσολίνι ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει δικτατορικές εξουσίες στην Ιταλία.
1933 Στην Ονδούρα κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος για να κατασταλεί η εξέγερση των εργαζομένων στις μπανανοφυτείες της United Fruit Company.
1962 Ο Πάπας Ιωάννης 23ος αφορίζει τον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.
1982 Ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου απολύει τον υφυπουργό Εξωτερικών Ασημάκη Φωτήλα, ενώ βρίσκεται σε πτήση από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα. Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ είχε συνταχθεί με τις αμερικανικές απόψεις για την κατάρριψη κορεατικού τζάμπο.
2008 Η τιμή του αργού πετρελαίου καταρρίπτει το ρεκόρ των 100,50 δολ. το βαρέλι.