Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ 1058 ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ

Οι 1.058 «φιναλιστ» που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του ιδιότυπου διαγωνισμού για την ομάδα που θα σταλεί μελλοντικά να εποικίσει τον Αρη επελέγησαν όπως έγινε γνωστό από την ολλανδική εταιρεία που χρηματοδοτεί και οργανώνει το φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας μιας αποικίας στον Κόκκινο Πλανήτη περί το 2025.


Περίπου 200.000 άνθρωποι από 140 χώρες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγκαταλείψουν για πάντα τη Γη και να μετακομίσουν στον Αρη το 2025, σύμφωνα με την εταιρεία Mars One που προωθεί το σχέδιο.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι επελέγησαν 1.058 υποψήφιοι που και αυτοί θα περάσουν από... κόσκινο ώστε να οριστικοποιηθεί η τελικά ομάδα των αποίκων.

Οπως γνωστοποίησε ο γενικός διευθυντής της Mars One η διαλογή έγινε με βάση την ικανότητα, ψυχική και σωματική, των υποψηφίων να γίνουν οι πρεσβευτές της Γης στον Αρη. Κύριο μέλημα των υπευθύνων της εταιρείας ήταν να αποκλείσουν εκείνους που δεν παίρνουν την όλη αποστολή στα σοβαρά - και όπως φαίνεται ήταν πολλοί.

Η εταιρεία θα επιλέξει τελικά 24 αποίκους, οι οποίοι θα περάσουν από διάφορες δοκιμασίες, ιατρικές εξετάσεις, ψυχολογικά τεστ, ομαδικές προσομοιώσεις ενώ θα εξεταστούν οι σωματικές και πνευματικές τους ικανότητες. Παράλληλα η διαδικασία επιλογής τους θα καλυφθεί σε ένα στάδιο και τηλεοπτικά, εν είδη ριάλιτι σόου, ώστε να χρηματοδοτηθεί το όλο σχέδιο.

Οι επίδοξοι άποικοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Γη, και θα πρέπει να αναζητήσουν νερό και οξυγόνο ενώ θα πρέπει να καλλιεργήσουν την τροφή τους. Η επιφάνεια του Αρη είναι μια απέραντη έρημος, η ατμόσφαιρα αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του άνθρακα και η μέση θερμοκρασία ανέρχεται στους -63 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα στον Άρη έχουν φθάσει μόνο ρομπότ από την NASA, ενώ οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να στείλουν επανδρωμένη αποστολή την επόμενη 20ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου