Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ GAME OF THRONES

Δείτε πώς είναι οι περιοχές, όπου γυρίστηκαν μερικές από τις σημαντικότερες σκηνές του Game of Thrones. Ταξιδιωτική συγγραφέας, αποφάσισε να τις επισκεφθεί μία προς μία (Pics)

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC

Το National Geographic για άλλη μία φορά εκπλήσσει με τις φωτογραφίες του, ειδικά όταν αυτές αφορούν σε επικίνδυνα αθλήματα. Σπορ που κόβουν την ανάσα και αθλητές που αψηφούν τον κίνδυνο και σκαρφαλώνουν απότομες κορυφές, οργώνουν μεγάλα κύματα ή διασχίζουν χιονισμένες βουνοκορφές. Αλλά και φωτογράφοι ατρόμητοι που καταφέρνουν να απαθανατίσουν τις σκηνές συνθέτουν αυτό το μοναδικό παζλ που χαρακτηρίζει το διάσημο περιοδικό.

ΑΚΤΟΠ¨ΟΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΔΕΕΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΣΚΙΑΘΟ

                                                                                                                  Το λιμάνι του Κυμασίου, στη βόρεια Εύβοια, με τα νησιά των βόρειων Σποράδων συνδέει η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή της ΑΝΕΣ.

Ένα φέρι μποτ θα συνδέει το λιμάνι της βόρειας Εύβοιας με τη Σκόπελο και τη Σκιάθο, μειώνοντας σημαντικά τόσο την οδική όσο και την ακτοπλοϊκή απόσταση, ενώ η νέα γραμμή «ρίχνει» και το κόστος μεταφοράς, κυρίως για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής.
Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή 20 Ιουνίου, όπου στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, ο δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Ανέστης Ψαρρός, επισήμανε τη σημασία της σύνδεσης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία, όπως είπε, πρέπει να αποτελέσει και την πύλη της βορειοκεντρικής Εύβοιας προς το υπόλοιπο Αιγαίο, τη Θεσσαλονίκη και τις ακτές της Μικράς Ασίας.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛ ΝΙΝΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Αυξημένη η πιθανότητα εκδήλωσης του φαινομένου Ελ Νίνιο


REUTERS/MIKE HUTCHINGS
«Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για μια νέα εκδήλωση του Ελ Νίνιο, καθώς η πιθανότητα ανάπτυξής του ανέρχεται σε 60% τον Ιούνιο και τον Αύγουστο και σε 75% με 80% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου», επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ

Μετά τον καύσωνα, βροχές και χαλάζι

Μετά τον καύσωνα, βροχές και χαλάζι

Ο καιρός... τρελάθηκε και μετά τον υδράργυρο που χτύπησε «κόκκινο» η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού με βροχές, ανέμους και χαλαζοπτώσεις.