Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ

GOOGLE

Οι κορυφαίες αναζητήσεις του 2013
Την ανασκόπησή της σχετικά με τις αναζητήσεις των χρηστών για το έτος 2013 παρουσίασε η «βασίλισσα» των μηχανών αναζήτησης, Google, στο πλαίσιο του ετήσιου «Year- End Zeitgeist» της.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Καρπάθου κινείται αργά ανατολικά. Το σύστημα αυτό επηρεάζει με τοπικές βροχές και καταιγίδες τη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα και σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στα Β. Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα διατηρεί το Β-ΒΑ ρεύμα στο Αιγαίο με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, το κρύο θα είναι αισθητό ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. Από την Παρασκευή (20/12) ως τη Δευτέρα (23/12) ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση, καθώς στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι γενικά δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, βέβαια, ο παγετός ακτινοβολίας στην ηπειρωτική Ελλάδα θα συνεχιστεί, αλλά με τάση εξασθένησης. Την Τρίτη (παραμονή των Χριστουγέννων) δεν προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού στη χώρα. Ενδεχομένως να υπάρχει περισσότερη συννεφιά σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και αργά μέσα στην ημέρα να σημειωθούν κάποιες βροχές στα νότια-νοτιοδυτικά. Τέλος, την Τετάρτη (Χριστούγεννα) από πλευράς θερμοκρασίας ο καιρός θα είναι ήπιος, αλλά είναι αρκετά πιθανό να βρέξει κυρίως στη νότια Ελλάδα.   
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18/12/2013


218 Β΄ Καρχηδονιακός Πόλεμος. Μάχη στον ποταμό Τρεβία. Ο Αννίβας αιφνιδιάζει και διασκορπίζει τις ρωμαϊκές λεγεώνες.
1271 Ο Κουμπλάι Χαν εγκαθιδρύει τη μογγολική δυναστεία των Γιουάν στην Κίνα. Είναι αυτός που θα φιλοξενήσει τον Μάρκο Πόλο.
1622 Πορτογαλική αποικιακή επέκταση. Στη μάχη Μπούμπι, στη σημερινή Αγκόλα, οι Πορτογάλοι νικούν τις δυνάμεις του Κογκό. Oμως ο τοπικός πληθυσμός εξεγείρεται εναντίον τους. Για να σταθεροποιήσουν τις κτήσεις τους στην Αγκόλα θα χρειαστούν 20 χρόνια πολέμου.
1642 Ο Ολλανδός εξερευνητής Aμπελ Τάσμαν ανακαλύπτει τη Νέα Ζηλανδία.
1912 Ο Τσαρλς Ντάουσον ανακοινώνει ότι ανακάλυψε το παλαιότερο απολίθωμα του άμεσου προγονικού είδους του ανθρώπου, που έζησε πριν από 500.000 χρόνια. Είναι μια ευφάνταστη απάτη.
1916 Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Με νίκη των γαλλικών στρατευμάτων τερματίζεται η 10μηνη μάχη του Βερντέν, πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία. Οι νεκροί των ηττημένων Γερμανών είναι λιγότεροι από των νικητών (156.000 έναντι 143.000).
1917 Το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει τη 18η τροποποίηση του Συντάγματος. Απαγορεύει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
1940 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Ιάπωνες αποβιβάζονται στο βρετανικό Χονγκ Κονγκ και το καταλαμβάνουν.
1991 Η Ελλάδα προσχωρεί ως παρατηρητής στη Συνθήκη Σένγκεν.
2005 Εμφύλιος στο Τσαντ. Αρχίζουν οι συγκρούσεις. Οι υποστηριζόμενοι από το Σουδάν αντάρτες επιτίθενται στην πόλη Αντρέ. Ο πόλεμος θα τελειώσει το 2010 με νίκη των κυβερνητικών.