Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 1/2/2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 1/2/2014

Ισχυροί Α-ΒΑ άνεμοι, ψύχρα και ασθενή τοπικά φαινόμενα. Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή αξιόλογη μεταβολή του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και νότια

Οι συνθήκες της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας δεν θα αλλάξουν σημαντικά ως το βράδυ του Σαββάτου και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα θα είναι οι πολύ ισχυροί Α-ΒΑ άνεμοι και το κρύο κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις (ορεινά) θα είναι τοπικές και κατά κανόνα ασθενείς. Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τα καιρικά φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και στις Ν-ΝΔ περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Την Κυριακή (2/2) στη Β. Ελλάδα από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου γενικά δεν προβλέπονται βροχές ή χιονοπτώσεις. Αντίθετα, στις υπόλοιπες περιοχές η μέρα θα αρχίσει με βροχές και στα νότια τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Πάντως, από το απόγευμα στη Δ. Ελλάδα αναμένεται βελτίωση του καιρού, αρχής γενομένης από τα βορειοδυτικά. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Η νέα εβδομάδα θα αρχίσει με αρκετό κρύο και σποραδικά φαινόμενα (βροχές ή χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Ουσιαστική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται την Τρίτη (4/2). 
ΕΥΒΟΙΑ.ΚαιρόςΝεφώσεις με ασθενείς 
Άνεμοι: ΒΑ 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς.
  

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Isaac Marion, και χρηματοδοτούμενο από τη Summit Entertainment την εταιρία που βρίσκεται πίσω από το Twilight Saga, το «Warm Bodies» αφηγείται την παράξενη ιστορία ενός ζόμπι που διαφέρει από όλα τ άλλα. Ο R (Nicholas Hoult) είναι ακόμα ζωντανός μέσα του, και όταν συναντά την Julie (Teresa Palmer) την ερωτεύεται κι αισθάνεται ότι πρέπει να την προστατέψει από τα άλλα ζόμπι. Το θέμα περιπλέκεται επειδή ο πατέρας της Julie (John Malkovich) είναι ο στρατηγός που έχει αναλάβει να εξολοθρεύσει την απειλή και η όλη ιστορία αποκτά νύξεις Ρωμαίου και Ιουλιέτας.
Είδος Ταινίας:Κωμωδία|Αισθηματική|Τρόμου
Πρεμιέρα:31 Γενάρη 2013 (Ελλάδα)
Σκηνοθέτης:Jonathan Levine
Σενάριο:Jonathan Levine (screenplay), Isaac Marion (novel)
Ηθοποιοί:Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton
Διάρκεια:98'
Warm Bodies (2013) on IMDb
7.0/1066,238 votes                                                                                                                                                              ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ON LINE ΕΔΩ                                                                                                        http://www.putlocker.com/file/80C062F87CC1A57A

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Super Bowl: Η διαφήμιση της χρονιάς από την Budweiser


ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ 1 ΔΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ SMARTPHONE ΤΟ 2013

          Κατά τη διάρκεια του 2013 παραδόθηκαν 1.004.200.000 συσκευές, από το σύνολο των κατασκευαστών, αριθμός αυξημένος κατά 38,4% σε σχέση με τα 725,3 εκατ. συσκευές που παραδόθηκαν το 2012.

ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

«Αγριεύει» από το πρωί της Κυριακής ο καιρός, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις άνεμους στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ευβοίας και πιθανόν της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα βόρεια, ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα νότια και η ένταση τους θα φτάνει κατά τόπους τα 8 μποφόρ.
Τη Δευτέρα, ωστόσο, αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31/1/2014


1216 Φραγκοκρατία. Στη Νίκαια της Βιθυνίας πεθαίνει ο εν εξορία πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Θεόδωρος Β'. Αντιτάχθηκε στη νομιμότητα του Λατινικού Πατριαρχείου και στον έλεγχο από τον πάπα του ελληνικού ορθόδοξου πληθυσμού των φραγκοκρατούμενων εδαφών.
1865 Αμερικανικός Εμφύλιος. Το Κογκρέσο ψηφίζει τη 13η Τροποποίηση του Συντάγματος, που καταργεί τη δουλεία. Την υποβάλλει στις Πολιτείες για επικύρωση.
1915 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Μάχη του Μπολιμόφ. Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν εναντίον των Ρώσων για πρώτη φορά δηλητηριώδη αέρια.
1936 Πεθαίνει στην Αθήνα ο Γεώργιος Κονδύλης. Ανοίγει ο κύκλος τεσσάρων θανάτων, που θα διευκολύνουν την επικράτηση του Ιωάννη Μεταξά. Στις 18/3 θα πεθάνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, στις 13/4 ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Δεμερτζής, στις 17/5 ο Παναγής Τσαλδάρης.
1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Μάχη της Μαλαισίας. Οι Αμερικανοί ηττώνται από τους Ιάπωνες. Υποχωρούν στο νησί της Σιγκαπούρης.
1945 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Στην Αλσατία εκτελείται για λιποταξία ο Αμερικανός στρατιώτης Εντι Σλόβικ, ο πρώτος από τον Εμφύλιο.
1946 Στη Γιουγκοσλαβία αναγνωρίζονται έξι συνιστώσες Δημοκρατίες (Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Μακεδονία).
1949 Εμφύλιος Πόλεμος. 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ. Καθαιρείται ο αρχηγός του Δημοκρατικού Στρατού Μάρκος Βαφειάδης. Αναγνωρίζεται στους Σλαβομακεδόνες το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.
1996 Κρίση των Ιμίων. Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου. Στη βραχονησίδα συντρίβεται ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Σκοτώνονται τα τρία μέλη του πληρώματος.