Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 18/1/2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/1/2014

Νοτιάδες, ομίχλες το πρωί και  σκόνη από τη Β. Αφρική. Άνοιξη με τα όλα της στην καρδιά ενός που μόνο στο όνομα χειμώνας είναι

Με νοτιάδες που θα έχουν χαρακτηριστικά φουσκοδεντριών, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, και τοπικές ομίχλες το πρωί θα περάσει το Σαββατοκύριακο. Κατά τα άλλα, θα υπάρχει αρκετή συννεφιά στη χώρα, αλλά οι βροχές θα είναι λίγες και θα σημειωθούν κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα. Κάποια στιγμή θα αρχίσει και η μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας, φαινόμενο που και αυτό παρουσιάζει μεγάλη συχνότητα εμφάνισης την Άνοιξη. Τη Δευτέρα (20/1), δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού στη χώρα, αν και δεν αποκλείεται να ενταθούν λίγο οι βροχές στις βορειοδυτικές περιοχές. Την Τρίτη και την Τετάρτη (21 & 22/1) προβλέπονται αξιόλογες βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Δ-ΒΔ (Τετάρτη).                                                                                           


                                                                                                            

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΚΑΡ

ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΑΠΟΝΟΜΗ

Πρώτα στις υποψηφιότητες για Οσκαρ «Οδηγός Διαπλοκής» και «Gravity»

Πρώτα στις υποψηφιότητες για Οσκαρ «Οδηγός Διαπλοκής» και «Gravity»

Οι ταινίες «Οδηγός Διαπλοκής» με τους Έιμι Άνταμς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Κρίστιαν Μπέιλ και Τζένιφερ Λορενς αλλά και το... διαστημικό «Gravity» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Σάντρα Μπούλοκ, συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες- 10 η καθεμία- για τα φετινά Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας για την «καλύτερη ταινία».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ

ΤΑΣ ΜΕΛΑΣ


Η Ελλάδα, στην καρδιά του

Η Ελλάδα της ομογένειας, της υπερηφάνειας και της συγκίνησης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι «τη ρωμιοσύνη μην την κλαις»

ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ

Google: «Εξυπνοι» φακοί επαφής θα μετρούν το σάκχαρο στα δάκρυα διαβητικών

Google: «Εξυπνοι» φακοί επαφής θα μετρούν το σάκχαρο στα δάκρυα διαβητικών

Πρωτοποριακούς «έξυπνους» φακούς επαφής που μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στα δάκρυα των διαβητικών ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει η Google.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17/1/2014


395 Στα Μεδιόλανα (σημ. Μιλάνο) πεθαίνει ο Θεοδόσιος Α΄ ο Μέγας. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διαιρείται πάλι σε δύο τμήματα, το Ανατολικό (Κωνσταντινούπολη, υπό τον Αρκάδιο) και Δυτικό (Μεδιόλανα υπό τον 10ετή Ονώριο).
1377 Ο Πάπας Γρηγόριος ΙΑ΄ επαναφέρει την ποντιφική έδρα από την Αβινιόν στη Ρώμη.
1811 Μεξικανική Επανάσταση. Μάχη στη γέφυρα του ποταμού Καλντερόν. Περίπου 6.000 επαγγελματίες στρατιώτες της Ισπανίας, άρτια οπλισμένοι, καταστρέφουν τον αποτελούμενο από 100.000 στρατό των ανταρτών.
1897 Γαλβανικά. Λήγει η πρώτη (ένοπλη) κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο από λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του καθηγητή της Ιατρικής Ι. Γαλβάνη και φοιτητών.
1923 Στη Λοζάνη υπογράφεται η συνθήκη ανταλλαγής πληθυσμών, αιχμαλώτων και ομήρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
1945 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Βαρσοβία απελευθερώνεται από τον Κόκκινο Στρατό. Οι Ναζί εγκαταλείπουν το κοντινό Αουσβιτς.
1961 Ο ανατραπείς πρωθυπουργός του Κονγκό, Πατρίς Λουμούμπα, ηγέτης του αντιαποικιακού κινήματος, δολοφονείται στις φυλακές της Κατάνγκα από όργανα του καθεστώτος Μομπούτου με τη συνενοχή των κυβερνήσεων Βελγίου και ΗΠΑ.
1991 Καταιγίδα της Ερήμου. Στις 8.00 π.μ. οι ΗΠΑ αρχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, που έχει καταλάβει το Κουβέιτ.
1992 Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά.
2010 Στη Νιγηρία συγκρούσεις μουσουλμάνων και χριστιανών προκαλούν 200