Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 28/1/2014

ΤΡΙΤΗ  28/1/2014

Κακοκαιρία - εξπρές.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ( ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ VIDEO)

O φωτογράφος Samuel Orr έστησε τη μηχανή του σε έναν τρίποδα μπροστά στο παράθυρό του, έχοντας το προνόμιο να αντικρίζει ένα υπέροχο δάσος έξω από το σπίτι του, και τράβηξε πάνω από 40.000 φωτογραφίες στη διάρκεια ενός έτους.

Στη συνέχεια συνέθεσε τις εικόνες αυτές σε ένα εκπληκτικό timelapse βίντεο και παρουσίασε τις απίθανες αλλαγές που συμβαίνουν στα δέντρα του δάσους και στο φύλλωμα κατά τη διάρκεια των εποχών.

«Από το χειμώνα στην άνοιξη και μετά στο καλοκαίρι και κατόπιν στο φθινόπωρο, η ομορφιά του δάσους είναι αξεπέραστη αν και πολύ διαφορετική σε χρώματα και εικόνες από τη μία εποχή στην άλλη», είπε ο ίδιος. Και το βίντεο αποδεικνύει του λόγου το αληθές!



 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27/1/2014


661 Στο Μεγάλο Τζαμί της Κούφα, στο σημερινό Ιράκ, δολοφονείται από τον Μωαβία ο χαλίφης Αλί. Οριστικοποιείται η ρήξη Σιιτών - Σουνιτών.
1302 Ο Δάντης Αλιγκέρι εγκαταλείπει τη Φλωρεντία. Η πολιτική παράταξη των Γουέλφων, όπου είχε ενταχθεί, διασπάστηκε και εκείνος βρέθηκε στην πλευρά των ηττημένων. Είχε καταδικαστεί να καεί ζωντανός.
1886 Στην Αθήνα θεμελιώνεται το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».
1928 Στο Λονδίνο ο Σκότος εφευρέτης Τζον Λότζι Μπερν παρουσιάζει τη συσκευή τηλεόρασης.
1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Λήγει η πολιορκία του Λένινγκραντ από τους ναζί. Κράτησε 872 ημέρες. Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες και καταστροφικότερες πολιορκίες στην ιστορία, με 720.000 νεκρούς.
1951 Οι ΗΠΑ αρχίζουν τις πυρηνικές δοκιμές στην έρημο της Νεβάδα.
1958 Γ. Ράλλης και Π. Παπαληγούρας αποχωρούν από την ΕΡΕ και παραιτούνται από υπουργοί. Διαφωνούν με το «τριφασικό» εκλογικό σύστημα.
1967 Στο Κανάβεραλ τυλίγεται στις φλόγες το διαστημόπλοιο «Απόλλων I». Τραγικό θάνατο βρίσκουν τα τρία μέλη του πληρώματος.
1975 Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή προτείνει την παραπομπή του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία αρνείται.
1984 Ενοποιείται η Αστυνομία Πόλεων και η Χωροφυλακή. Δημιουργείται η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ).
2011 Αραβική Ανοιξη. Στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά ξεκινά η εξέγερση που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του προέδρου Σάλεχ.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΕΝΗΣ

     Με απόλυτη επιτυχία έγινε η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Στενής.Αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου συλλόγου.