Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 13/6/2014 ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

                                                                Άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο-Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου


Έντονη αστάθεια θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο στα ηπειρωτικά με τοπικά έντονες μπόρες και καταιγιδες. Αισθητή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την ερχόμενη εβδομάδα με τον υδράργυρο να αγγίζει ή και να ξεπερνά τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

ΣΑΛΑΜΙΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ


Οι άνθρωποι που καταναλώνουν ακόμη και μέτριες ποσότητες επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος, όπως σαλάμια, λουκάνικα, χάμπουργκερ, ζαμπόν και μπέικον, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων ή και πρόωρου θανάτου λόγω καρδιοπάθειας, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-πολωνική επιστημονική έρευνα.

Τα αλλαντικά αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13/6/2014


313 Ο Μέγας Κωνσταντίνος και ο συναυτοκράτορας Λικίνιος Βαλέριος εκδίδουν το Διάταγμα των Μεδιολάνων. Θεσπίζεται η ανεξιθρησκία στη ρωμαϊκή επικράτεια.
1774 Το Ρόουντ Αϊλαντ είναι η πρώτη αμερικανική αποικία που κηρύσσει παράνομο το δουλεμπόριο.
1777 Πόλεμος της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Ο μαρκήσιος Ντε Λαφαγιέτ φτάνει στις ΗΠΑ και εντάσσεται στον επαναστατικό στρατό. Ο μετέπειτα αρχηγός της Γαλλικής Εθνοφρουράς υπηρέτησε ως υποστράτηγος στο πλευρό του Τζορτζ Ουάσιγκτον. Τραυματίστηκε στη μάχη του Μπραντιγουάιν.
1825 Ελληνική Επανάσταση. Στους Μύλους της Αργολίδας ο Δημήτριος Υψηλάντης και ο Μακρυγιάννης, επικεφαλής 480 ανδρών, αναχαιτίζουν την προέλαση 6.000 Αιγυπτίων υπό τον Ιμπραήμ. Σώζουν το Ναύπλιο, πρωτεύουσα της επαναστατημένης Ελλάδας.
1926 Οι λήσταρχοι Ρεντζαίοι χτυπούν τραπεζική χρηματαποστολή της Εθνικής Τράπεζας στον δρόμο Ιωαννίνων - Πρέβεζας. Η λεία είναι 15 εκατ. δραχμές. Πέφτουν νεκροί οκτώ τραπεζικοί υπάλληλοι και συνοδοί.
1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η ναζιστική Γερμανία εξαπολύει επίθεση στην Αγγλία με ιπτάμενες βόμβες V1.
1988 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ επισκέπτεται την Ελλάδα μετά τη συμφωνία του Νταβός.
2010 Στο Βέλγιο, πρώτο στις εκλογές έρχεται το εθνικιστικό κόμμα της Φλάνδρας «Νεοφλαμανδική Συμμαχία» με 17,40%. Παρατεταμένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης αποτυγχάνουν. Θα καταρριφθεί κάθε ρεκόρ ακυβερνησίας (514 ημέρες). Στις 6 Δεκεμβρίου 2011 θα ορκιστεί πρωθυπουργός ο Ελία Ντι Ρούπο.