Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ

Ανακαλύφθηκε πλανήτης παρόμοιος με τη Γη


NASA/JPL-Caltech/T. Pyle
Γραφιστική αναπαράσταση του  Κέπλερ 186f. Ο πλανήτης βρίσκεται σε απόσταση περίπου 490 ετών φωτός από τον δικό μας πλανήτη , στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18/4/2014


1506 Στη Ρώμη τίθεται ο ακρογωνιαίος λίθος της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου. Πηγή χρηματοδότησής του αποτελούν οι εισπράξεις από τα συγχωροχάρτια που πωλούνται με απόφαση του Πάπα Λεόντα Ι'.
1881 Από τις φυλακές της περιφέρειας Τζόνσον του Νέου Μεξικού δραπετεύει ο Μπίλι ο Τρομερός, διαβόητος Αμερικανός κακοποιός.
1915 Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Το αεροπλάνο του πρωτοπόρου Γάλλου πιλότου Ρολάν Γκαρός καταρρίπτεται από γερμανικά πυρά στις βόρειες Αρδέννες. Ο ίδιος θα συλληφθεί και θα δραπετεύσει για να συνεχίσει τις πτήσεις του. Θα πέσει μαχόμενος με το αεροπλάνο το 1918.
1930 Το ραδιόφωνο του BBC μεταδίδει ότι δεν υπάρχει καμία είδηση εκείνη την ημέρα.
1932 Η κυβέρνηση Βενιζέλου κηρύσσει προσωρινό χρεοστάσιο (παύση εξωτερικών πληρωμών), καθώς τα συναλλαγματικά αποθέματα έχουν εξαντληθεί.
1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής (56 ετών) αυτοκτονεί, υπό το βάρος της προέλασης των γερμανικών στρατευμάτων στο ελληνικό έδαφος.
1955 Σε ηλικία 76 ετών πεθαίνει ο Αλμπερτ Αϊνστάιν, Γερμανός φυσικός, πατέρας της θεωρίας της σχετικότητας. Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1921.
1991 Σε ηλικία 68 ετών πεθαίνει ο Μένιος Κουτσόγιωργας, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Είχε καταρρεύσει συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου στο Ειδικό Δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Κοσκωτά.
2004 Ο υπουργός Τάσος Γιαννίτσης καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Θα το αποσύρει μετά τη θύελλα αντιδράσεων.