Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ BELAIR

Εύβοια: Αυτοκτόνησε πασίγνωστος ξενοδόχος - ''Βούτηξε'' στο κενό από την ταράτσα του ξενοδοχείου του (Φωτό)!
ΦΩΤΟ από eviazoom


Τα χρέη στην εφορία τον έφεραν σε απόγνωση - Ο ξενοδόχος από τη Νέα Αρτάκη εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας του, στο σημείωμα που άφησε...

MICROCHIP ΣΤΑ ΒΡΕΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2014

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


1322. Βασιλιάς της Σερβίας ενθρονίζεται ο Στέφανος Ούρος Γ΄. Είχε διαφωνήσει με τον πατέρα του Μιλούτιν, που τον έστειλε στην Κωνσταντινούπολη για να τυφλωθεί. Ο Ανδρόνικος Β΄ Παλαιολόγος δεν εκτέλεσε την παραγγελία.
1449. Στον Μιστρά στέφεται ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος.
1579. Συμφωνία του Αράς. Οι νοτιότερες Κάτω Χώρες, Βαλονία και Πινκαρδία, αναγνωρίζουν ως βασιλιά τον Φίλιππο Β΄ της Ισπανίας.
1828. Ελληνική Επανάσταση. Ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας φτάνει στο Ναύπλιο.
1842. Στη μάχη του Τζατζαλαμπάντ οι Αφγανοί υπό τον Ακμπάρ Χαν αποδεκατίζουν τους 16.000 άνδρες του Βρετανού αρχιστρατήγου Γουίλιαμ Ελφιστόουν. Μόνο ένας διασώζεται για να μεταφέρει στην Καλκούτα την είδηση για την κατάληξη του αποικιακού εκστρατευτικού σώματος.
1884. Σε ηλικία 62 ετών πεθαίνει ο Γρέγκορ Μέντελ, Τσέχος μοναχός, που διατύπωσε τους νόμους της κληρονομικότητας.
1945. Δεκεμβριανά. Ο ΕΛΑΣ υποχωρεί από την Αθήνα και τον Πειραιά.
1948. Εμφύλιος Πόλεμος. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ διαπιστώνει, ότι οι ανταρτικές δυνάμεις δεν έχουν εξοντωθεί, επειδή ο κυβερνητικός στρατός πάσχει από «έλλειψη επιθετικού πνεύματος και κακή καθοδήγηση». Συστήνει να αυξηθεί η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια.
2010. Στη Σμύρνη, για πρώτη φορά από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τελείται ο Αγιασμός των Υδάτων. Έχει προηγηθεί η πατριαρχική λειτουργία στην Αγία Φωτεινή.