Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 3/5/2014

                                                                                                                                                                                                                Ο καιρός απο αύριο μέχρι και την Τετάρτη

ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σοβαρό πλήγμα στα σχέδιο του Φερνάντο Σάντος για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας αποτελεί η είδηση από τη Γερμανία ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της Μπουντεσλίγκα, θα μείνει τελικά εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον πέντε εβδομάδες.

Ο 22χρονος Παπαδόπουλος υπέστη στις αρχές της εβδομάδας εξάρθρωση στον ώμο στη διάρκεια της προπόνησης της Σάλκε. 

Το ιατρικό επιτελείο της γερμανικής ομάδας αντέδρασε άμεσα και έβαλε τον ώμο στη θέση του. Ωστόσο οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο νεαρός διεθνής αμυντικός έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρότερο και πως απαιτείται αποχή από τα γήπεδα για περίπου 35 ημέρες.

Δεδομένου ότι το Μουντιάλ ξεκινά στις 12 Ιουνίου, αυτό σημαίνει ότι ο Παπαδόπουλος είναι εξαιρετικά απίθανο να προλάβει την αποστολή της εθνικής Ελλάδας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2/5/2014


1536 Η Aννα Μπόλεϊν, βασίλισσα της Αγγλίας, και δεύτερη σύζυγος του Ερρίκου Η΄, φυλακίζεται. Της αποδίδονται κατηγορίες για μοιχεία, αιμομιξία, προδοσία και μαγεία.
1808 Πόλεμος της Χερσονήσου. Οι κάτοικοι της Μαδρίτης επαναστατούν εναντίον της γαλλικής κατοχής. Τα στρατεύματα του Ναπολέοντα θα καταστείλουν την εξέγερση με μαζικές εκτελέσεις.
1919 Μικρασιατική Εκστρατεία. Στη Σμύρνη αποβιβάζεται η I Μεραρχία με συμμαχική εντολή που εξασφάλισε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αιματηρά επεισόδια προκαλούν οι Τούρκοι.
1941 Εθνική Αντίσταση. Ο 17χρονος Μαθιός Πόταγας πυροβολεί εναντίον γερμανικής φάλαγγας που κινείται στο Μαίναλο με κατεύθυνση τη Βυτίνα. Συλλαμβάνεται και εκτελείται. Είναι η πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Ευρώπη.
1945 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Σοβιετικοί ανακοινώνουν την κατάληψη του Βερολίνου.
1997 Στη Βρετανία, το Εργατικό Κόμμα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές. Ο Τόνι Μπλερ είναι ο μικρότερος πρωθυπουργός από την εποχή του Πιτ του Νεότερου.
1998 Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη. Από την 1η Νοεμβρίου 2011 πρόεδρός της είναι ο Ιταλός οικονομολόγος Μάριο Ντράγκι.
2010 Ελληνική κρίση χρέους. Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει τα μέτρα σκληρής λιτότητας που επέβαλε η τρόικα με το πρώτο Μνημόνιο. Εξαγγέλλεται 24ωρη γενική απεργία από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.
2011 Στο Πακιστάν Αμερικανοί κομάντος σκοτώνουν τον 54χρονο ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.