Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

O ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 5/3/2014

16 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ

16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι



Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία ο κόσμος πρέπει να είναι ευγνώμων στους Έλληνες, υποστηρίζει σε άρθρο της η Huffington Post, υμνώντας την ελληνική κουζίνα.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5/3/2014


1616 Η Καθολική Εκκλησία απαγορεύει το βιβλίο του Κοπέρνικου για την περιστροφή των πλανητών.
1770 Σφαγή της Βοστόνης. Τα βρετανικά στρατεύματα σκοτώνουν πέντε Αμερικανούς. Θεωρείται πράξη που συνέβαλε στην έκρηξη του Αμερικανικού Πολέμου Ανεξαρτησίας πέντε χρόνια αργότερα.
1933 Το Ναζιστικό Κόμμα του Χίτλερ αποσπά το 43,9% στις εκλογές για το Ράιχσταγκ.
1933 Παγκόσμια Οικονομική Κρίση. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Φρανκλίνος Ρούσβελτ κλείνει τις τράπεζες και παγώνει τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
1943 Εθνική Αντίσταση. Γενική απεργία οργανώνει το ΕΑΜ για τη ματαίωση της πολιτικής επιστράτευσης. Δέκα διαδηλωτές σκοτώνονται στις συγκρούσεις με τις κατοχικές δυνάμεις. Καταλαμβάνεται το υπουργείο Εργασίας. Καταστρέφονται οι κατάλογοι όσων θα στέλνονταν στα εργοστάσια των ναζί.
1953 Στη Μόσχα πεθαίνει σε ηλικία 73 ετών ο Ιωσήφ Στάλιν.
1944 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Κόκκινος Στρατός αρχίζει τις επιχειρήσεις στη δυτική Ουκρανία. Θα διασπάσει τις γερμανικές γραμμές και θα προελάσει στη Ρουμανία.
1946 Στο Φούλτον του Μιζούρι ο Ουίνστον Τσόρτσιλ εκφωνεί τον λόγο που αποτελεί την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου. Πρώτη φορά χρησιμοποιεί τον όρο «σιδηρούν παραπέτασμα».
1984 Στη Βρετανία αρχίζει η απεργία των ανθρακωρύχων. Θα λήξει στις 3 Μαρτίου του επόμενου έτους με ήττα του πανίσχυρου συνδικάτου. Η πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ θα εδραιώσει το συντηρητικό δημοσιονομικό της πρόγραμμα.
2013 Στο Καράκας πεθαίνει σε ηλικία 59 ετών ο Ούγκο Τσάβες, πρόεδρος της Βενεζουέλας.