Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

nsidious: Chapter 2 - Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 2 (2013)
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου
Διάρκεια: 106 min
Βαθμολογία IMDb: 6,8
Σκηνοθέτης: James Wan
Παίζουν: Patrick Wilson, Rose Byrne, Barbara Hershey, Ty Simpkins

Η οικογένεια Λάμπερτ προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστήριο που τους συνδέει με την παιδική ηλικία του πατέρα, Τζος, και τους έχει υποχείριους στον κόσμο των πνευμάτων. Η κατάσταση γίνεται επιτακτικά αναγκαία, αφού ένα πνεύμα έχει μπει στο σώμα του πατέρα                                                                                                                                                                                          ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ON LINE ΕΔΩ                                                                                                                                           http://www.putlocker.com/file/1943EC98AE5323AA

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 21/1/2014

Ισχυροί Δ-ΝΔ άνεμοι και βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο

ΤΡΙΤΗ 21/1/2014
Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Την εικόνα του καιρού συμπληρώνουν οι ενισχυμένοι Ν-ΝΔ άνεμοι και η αυξημένη συγκέντρωση σκόνης από τη Β. Αφρική στην ατμόσφαιρα. Την Τετάρτη (22/1), η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα πάνω από τη χώρα θα βελτιωθεί, καθώς θα επικρατήσουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι βροχές θα εξασθενήσουν κυρίως από τις βραδινές ώρες. Σε ότι αφορά τις επόμενες μέρες, την Πέμπτη (23/1) ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με τοπικές ομίχλες το πρωί και ασθενείς ανέμους. Λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στα ΒΔ. Την Παρασκευή και το Σάββατο (24 & 25/1) τα βασικά στοιχεία του καιρού θα είναι οι νοτιάδες και οι τοπικές βροχές. Όσο για τη συνέχεια, όλα δείχνουν ότι πρώτα θα πλημμυρίσουμε και μετά θα δούμε αν και πόσο θα κρυώσουμε.                                             ΕΥΒΟΙΑ.ΚαιρόςΝεφώσεις με βροχές 
Άνεμοι: Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς.

25/1/2014 ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΕΝΗΣ

Σάββατο 25/1/2014 και ωρα 9 μ.μ στην ταβέρνα Η ΩΡΑΙΑ ΣΤΕΝΗ θα γίνει η κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Στενής. Με ζωντανή μουσική και είσοδος ελεύθερη.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

                                                                                                                                   Στους "αρχαίους Έλληνες" θα σκεφτόταν έναν Περικλή κι έναν Πλάτωνα. Σήμερα, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί το Γιάννη και τη Μαρία, τους σημερινούς Έλληνες.
Το χρέος θεωρείται σοβαρή υποθήκη για την Ελλάδα, αλλά το πιο επικίνδυνο είναι μια άλλη ωρολογιακή βόμβα: το έθνος σε κρίση γερνάει. Όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν όλο και περισσότερους συνταξιούχους.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Perierga.gr - Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο
Το Antonov An-225 Mriya είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο στον κόσμο και κατασκευάστηκε το 1988 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Το μέγεθός του είναι ασύλληπτο ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα. Έχει μήκος 85 μέτρα και άνοιγμα φτερών 88,4 ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 250 τόνων! Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι σχεδιάστηκε για να μεταφέρει το διαστημόπλοιο Μπουράν, το οποίο μάλιστα λόγω μεγέθους δεν τοποθετήθηκε στην άτρακτο του αεροσκάφους αλλά πάνω απο αυτό! Το ενα και μοναδικό Antonov An-225, σήμερα είναι διαθέσιμο για εμπορικές μεταφορές βαρέων φορτίων. 

ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

perierga.gr - Ποιο νησί ψηφίζεται επί 20 χρόνια ως το καλύτερο στον κόσμο;
Οι αναγνώστες του διάσημου περιοδικού Conde Nast Traveler είναι πιστοί στις απόψεις τους κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι επί 20 χρόνια στην ερώτηση «Ποιοι είναι το καλύτερο νησί στον κόσμο;» ψηφίζουν το ίδιο: το Μάουι! Κάθε χρόνο το περιοδικό βγάζει έναν κατάλογο με τα 25 ομορφότερα νησιά, τα οποία ψηφίζουν οι ίδιοι οι αναγνώστες του. Το κοινό μπορεί να αλλάζει αλλά είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό ότι το Μάουι δεν έχει χάσει ποτέ την πρώτη θέση.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20/1/2014


250 Στη Ρώμη ο αυτοκράτορας Δέκιος διατάσσει τον διωγμό των χριστιανών. Θα μαρτυρήσει ο Πάπας Φαβιανός.
1265 Στο Ουέστμινστερ συγκαλείται σε πρώτη συνεδρίαση το Βρετανικό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία τού γαλλικής καταγωγής κόμη Σιμόν του Μόνφορτ. Συμμετέχουν και αστοί, όχι μόνο φεουδάρχες, όπως συνέβαινε στα Ανακτοβούλια. Απαιτείται συγκατάθεσή του για τα βασιλικά έξοδα και την επιβολή φόρων.
1841 Α' Πόλεμος του Οπίου. Η Βρετανία καταλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ.
1887 Στο Περλ Χάρμπορ της Χαβάης εγκαθίσταται αμερικανική ναυτική βάση.
1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Στο Βουκουρέστι η ναζιστική οργάνωση "Σιδηρά Φρουρά" εξαπολύει αντισημιτικό πογκρόμ με αφορμή τη δολοφονία Ρουμάνου αξιωματικού. Ο απολογισμός είναι 135 νεκροί Εβραίοι.
1942 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Διάσκεψη της Βάνζεε, προαστίου του Βερολίνου. Οι ναζί αποφασίζουν την τελική λύση, δηλαδή την εξολόθρευση των Εβραίων της Ευρώπης.
1943 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Στην Αδριατική βυθίζεται από τορπίλη το ιταλικό πλοίο "Τσιτά ντι Τζένοβα". Μετέφερε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης Ελληνες ομήρους. Στους πνιγμένους συγκαταλέγεται ο Κωνσταντίνος Δαβάκης. Είχε συλληφθεί, ενώ νοσηλευόταν τραυματίας στην Αθήνα.
1990 Μαύρο Σάββατο. Ο σοβιετικός στρατός επεμβαίνει στο Μπακού για την καταστολή του κινήματος για την ανεξαρτησία του Αζερμπαϊτζάν. Σκοτώνονται 137 άμαχοι.
2011 Χρηματοοικονομική κρίση. Στην Ιρλανδία η κυβέρνηση υποχρεώνεται σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ύστερα από την παραίτηση πέντε υπουργών.