Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ανθρώπινη δυστυχία πίσω από το iPhone

Την ώρα που πολλοί έχουν την ψευδαίσθηση της ευτυχίας τη στιγμή που παίρνουν στα χέρια το νέο τους iPhone, κάποιοι ζουν την απόλυτα ρεαλιστική δυστυχία για να τα κατασκευάσουν. Γιατί σε ένα ακόμη εργοστάσιο που συνεργάζεται με την Apple διαπιστώθηκαν οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.



Πρόκειται για μονάδα κατασκευής οθονών στο Χονγκ Κονγκ, για την οποία οι οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν κατάφωρες καταπατήσεις. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο υποχρεώνει τους εργάτες να δουλεύουν σε 11ωρες βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα, δίνοντάς τους μόνο ένα ρεπό το μήνα.



Σύμφωνα με τις αναφορές των οργανώσεων, συχνοί είναι οι τραυματισμοί εργατών, που δεν παίρνουν επαρκή αποζημίωση, ενώ αναγκάζονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις. Η απάντηση της Apple ήταν η αναμενόμενη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας στην Κίνα, πάντα γίνεται έρευνα για τέτοια περιστατικά. «Εμμένουμε στην παροχή ασφαλών και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας», πρόσθεσε.



Οπως σημειώνει το Reuters, δεν είναι η πρώτη φορά που οργανώσεις βάζουν στο στόχαστρο εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται η Apple. Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη κριτική έχουν δεχθεί οι μονάδες στην Ταϊβάν, πάντα για τις συνθήκες εργασίας.

- See more at: http://lifespeed.gr/articles/15818#sthash.gqlP6tse.dpuf

ΣΤΕΝΗ

Οταν η Στενη θαβοταν απο το χιονι. Η φωτογραφια αυτη ειναι απο τον χειμωνα 2006-2007 η τελευταια χρονια που εκανε τοσο  πολυ χιονι

Οι δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με τα «Cahiers du Cinéma»

Σε μια ανατρεπτική λίστα, η εμβληματική γαλλική «Βίβλος» του κινηματογράφου δίνει τη δική της άποψη για αυτούς που ξεχώρισαν μέσα στο 2013                                                                                  Διανύουμε την περίοδο που οι λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς είναι μέσα στην καθημερινή πλέον επικαιρότητα.
Τα top ten, είτε έχουν επιλεγεί από κριτικούς κι ανθρώπους του κινηματογραφικού χώρου, είτε από απλούς σινεφίλ «πυκνώνουν» όσο πλησιάζουμε στο τέλος του χρόνου και τα εμβληματικά «Cahiers du Cinéma», πυλώνας κινηματογραφικής ιστορίας, με πάντα εκλεπτυσμένο αισθητήρα κινηματογραφικού γούστου είναι όπως κάθε τέτοια εποχή από τους πρώτους που δημοσιοποιούν τη δική τους δεκάδα με τις ταινίες που ξεχώρισαν.
Ανάμεσά τους, με σειρά προτίμησης, μερικές προφανείς και κάποιες λιγότερο προφανείς επιλογές: Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των τελευταίων το «Spring Breakers», μια ταινία που είχε φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο του περιοδικού, αλλά δε θα περίμενε κανείς να είναι στη δεύτερη θέση της κατάταξης, παρά τη στήριξη των συντακτών στην ταινία («Από αυτό το ανόητο πράγμα ξεπηδάει μια ποίηση που είναι ταυτόχρονα αποκρουστική και αφελής, μπουρλέσκ και συνθετική, χυδαία και ηλίθια – ένα είδος χαμένης ποίησης» έγραφαν τα Cahiers για το προκλητικό πόνημα του Χάρμονι Κορίν).
Από τις αναμενόμενες «καλύτερες» της λίστας, η «Ζωή της Αντέλ», στην τρίτη όμως μόλις θέση, αφού μια άλλη ταινία με θέμα την ομοφυλοφιλία κατακτάει την κορυφή αυτού του top ten, o queer Φοίνικας του Φεστιβάλ των Καννών και βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα, «Άγνωστος της Λίμνης» του Γκιροντί. Το «Gravity» του Κουαρόν είναι μια ακόμα από τις ασφαλείς επιλογές της λίστας: «Το ένστικτο της επιβίωσης και η ώθηση του θανάτου αναμειγνύονται σε μια απέραντη κίνηση εντροπίας και αποκαλυπτικής καταστροφής» έγραφαν τα Cahiers για το τρισδιάστατο sci-fi δράμα της χρονιάς.
Δείτε ολόκληρη τη δεκάδα των Cahiers du Cinéma:
1. «Ο Άγνωστος της Λίμνης» Αλέν Γκιροντί
2. «Spring Breakers» Χάρμονι Κορίν
3. «Η Ζωή της Αντέλ» Αμπντελατίφ Κεσίς
4. «Gravity» Αλφόνσο Κουαρόν
5. «A Touch of Sin» Τζια Ζανγκ-Κε
6. «Λίνκολν» Στίβεν Σπίλμπεργκ (2012)
7. «La Jalousie» Φιλίπ Γκαρέλ
8. «Haewon et les Hommes» (Nobody's Daughter Haewon) Χονγκ Σανγκ Σου
9. « Les Rencontres d'après minuit» (You and the Night) Γιαν Γκονζάλεθ
10. «La Bataille de Solferino» Ζυστίν Τριέ

Προγνωση καιρου

Για σημερα Τεταρτη  το κυριο χαρακτηριστικο του καιρου θα ειναι οι ΒΔ ανεμοι εντασεως μεχρι 6 μποφορ και οι χαμηλες θερμοκρασιες ιδιαιτερα στην  Β   Ελλαδα