Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ανθρώπινη δυστυχία πίσω από το iPhone

Την ώρα που πολλοί έχουν την ψευδαίσθηση της ευτυχίας τη στιγμή που παίρνουν στα χέρια το νέο τους iPhone, κάποιοι ζουν την απόλυτα ρεαλιστική δυστυχία για να τα κατασκευάσουν. Γιατί σε ένα ακόμη εργοστάσιο που συνεργάζεται με την Apple διαπιστώθηκαν οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.



Πρόκειται για μονάδα κατασκευής οθονών στο Χονγκ Κονγκ, για την οποία οι οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν κατάφωρες καταπατήσεις. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο υποχρεώνει τους εργάτες να δουλεύουν σε 11ωρες βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα, δίνοντάς τους μόνο ένα ρεπό το μήνα.



Σύμφωνα με τις αναφορές των οργανώσεων, συχνοί είναι οι τραυματισμοί εργατών, που δεν παίρνουν επαρκή αποζημίωση, ενώ αναγκάζονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις. Η απάντηση της Apple ήταν η αναμενόμενη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας στην Κίνα, πάντα γίνεται έρευνα για τέτοια περιστατικά. «Εμμένουμε στην παροχή ασφαλών και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας», πρόσθεσε.



Οπως σημειώνει το Reuters, δεν είναι η πρώτη φορά που οργανώσεις βάζουν στο στόχαστρο εργοστάσια με τα οποία συνεργάζεται η Apple. Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη κριτική έχουν δεχθεί οι μονάδες στην Ταϊβάν, πάντα για τις συνθήκες εργασίας.

- See more at: http://lifespeed.gr/articles/15818#sthash.gqlP6tse.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου