Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ

Αυστραλία: Επαναστατικές κάμερες θα «συλλαμβάνουν» τους απρόσεκτους οδηγούς                                                                                                          

Οι οδηγοί της Αυστραλίας που θα μιλούν στο κινητό, θα στέλνουν μηνύματα, θα τρώνε ή θα κάνουν μακιγιάζ θα εντοπίζονται με μια νέα επαναστατική μέθοδο και θα τιμωρούνται αυστηρά. Η αστυνομία θα εφαρμόσει ένα νέο σύστημα με κάμερες που θα καταγράφουν όσους κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου, ενώ οδηγούν.

ΕΥΒΟΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Η απόφαση αυτή αφορά στους μαθητές των σχολείων που έχασαν εως 3 ημέρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής.
Όσοι έχασαν παραπάνω από 3 ημέρες μαθημάτων θα τις αναπληρώσουν τον Μάιο, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Στην Εύβοια θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία: 
 
1o ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, 4o ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, 5ο ΓΥΜ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΓΕΛ ΚΑΝΗΘΟΥ, ΓΕΛ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ, 1o ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΕΠΑΛ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ, ΓΕΛ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ, 2ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, 3οΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΓΕΛ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ  

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΝΙΝΤΑΙ ΠΙΟ ΛΕΥΚΟΙ

Λευκότερο δέρμα, ανοιχτόχρωμα μαλλιά, ριζική αλλαγή χαρακτηριστικών. Νέες ράτσες ανθρώπων δημιουργούνται στην Αμερική, την πιο πολυεθνική χώρα στον κόσμο και οι αλλαγές αυτές σφραγίζουν τον αιώνα μας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Η Μεγάλη Εβδομάδα των... βροχών

Σε ρυθμούς σχεδόν χειμωνιάτικους θα κινηθεί φέτος ο καιρός το Πάσχα, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά μέχρι τα τέλη της Μ. Εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15/4/2014


1071 Το Μπάρι, η τελευταία βυζαντινή κτήση στη νότια Ιταλία, παραδίδεται στον Νορμανδό τυχοδιώκτη Ροβέρτο Γυϊσκάρδο.
1395 Στη Μάχη του Ποταμού Τερέκ, ο Ταμερλάνος εκμηδενίζει τη Χρυσή Ορδή του Τοχταμίς. Καταστρέφεται εκ θεμελίων η πρωτεύουσά του.
1450 Εκατονταετής Πόλεμος. Στη μάχη του Φορμινί ο Κάρολος Ζ' της Γαλλίας συντρίβει τους Βρετανούς τερματίζοντας την κυριαρχία τους στα εδάφη της βόρειας Γαλλίας. Χρησιμοποιεί για πρώτη φορά σε μάχη κανόνια.
1558 Στην Κωνσταντινούπολη, στο ανάκτορο Τοπ Καπί, πεθαίνει σε ηλικία 52 ετών η Χιουρέμ, σύζυγος του Οθωμανού σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς.
1912 Το βρετανικό υπερωκεάνιο «Τιτανικός» βυθίζεται στον Βόρειο Ατλαντικό ύστερα από πρόσκρουση σε παγόβουνο. Από τους 2.227 επιβαίνοντες σώζονται μόνο 710.
1936 Αραβική Εξέγερση. Στο προτεκτοράτο της Παλαιστίνης οι Αραβες ξεσηκώνονται εναντίον της βρετανικής αποικιοκρατίας και της μαζικής εβραϊκής μετανάστευσης. Στα δύο χρόνια που κράτησε, σκοτώθηκε το 10% του άρρενος παλαιστινιακού πληθυσμού.
2004 Κυπριακό. Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Η κυβέρνηση Σημίτη υιοθετεί το σχέδιο Ανάν. Το ΚΚΕ διαχωρίζει τη θέση του.
2013 Στον μαραθώνιο της Βοστόνης, κοντά στο σημείο τερματισμού, σημειώνονται δύο διαδοχικές εκρήξεις βομβών. Τρεις θεατές σκοτώνονται. Αλλοι 264 τραυματίζονται. Δράστες θεωρούνται οι δύο αδελφοί Ταρνάεφ, Τσετσένοι εξτρεμιστικών ισλαμικών πεποιθήσεων.