Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 23/1/2014

Σχετική καλοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σημαντική μεταβολή του καιρού από την Παρασκευή

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/1/2014
Η χώρα μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) να επικρατήσει σχεδόν παντού καλοκαιρία. Εξαίρεση αποτελεί η Δ-ΒΔ Ελλάδα, όπου θα υπάρχει αρκετή συννεφιά και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Κατά τα άλλα, οι δυτικοί άνεμοι θα φθάσουν το πολύ τα 6 μποφόρ (νότια πελάγη) και στις περισσότερες περιοχές θα αυξηθεί το ημερήσιο θερμομετρικό εύρος λόγω της μικρής ανόδου των μέγιστων τιμών της θερμοκρασίες και της πτώσης των ελάχιστων τιμών της. Σε ότι αφορά τη συνέχεια, από την Παρασκευή (24/1) στη δυτική Ελλάδα και τοΣάββατο (25/1) στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού με χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές, τις καταιγίδες και τους ισχυρούς νοτιάδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Την Κυριακή (26/1) στην κεντρική και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα η εικόνα του καιρού θα γίνει καθαρά χειμωνιάτικη, καθώς με τη σταδιακή επικράτηση βόρειων ανέμων θα πέσει η θερμοκρασία και τα χιόνια θα κατεβούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.   

ΤΑ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

                                                                                                                                                                   

Μελέτη αποδίδει το πρόβλημα κυρίως στο μειωμένο και πιο άπειρο δυναμικό των νοσοκομείων αυτές τις ώρες, όταν γίνεται η εισαγωγή του ασθενούς

ΕΥΒΟΙΑ: 75 ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ

                                                                                                                                                                   

Κάηκε ζωντανός στην προσπάθειά του να κάψει βάτα και αγριόχορτα σε αγροτική περιοχή - Τον βρήκε η γυναίκα του

Το τραγικό συμβάν έγινε το μεσημέρι της Τρίτης σε αγροτική περιοχή στο Μαντούδι Ευβοίας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Lamiareport, ο άτυχος 75χρονος έφυγε νωρίς το μεσημέρι από το σπίτι με το αυτοκίνητό του για να πάει να κάψει τα βάτα και τα αγριόχορτα που ήταν δίπλα στο κανάλι, όπως είπε στη γυναίκα του.

Επειδή άργησε να επιστρέψει, η σύζυγός του τον έπαιρνε στο κινητό και δεν απαντούσε. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει. Δυστυχώς όταν πήγε στο σημείο βρέθηκε μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ο άντρας της ήταν πεσμένος μέσα στο κανάλι απανθρακωμένος.

Η αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όλα δείχνουν ότι ο 75χρονος που αντιμετώπιζε και προβλήματα υγείας, λιποθύμησε από τον καπνό ή έπαθε κάποια ανακοπή και στη συνέχεια απανθρακώθηκε.

ΣΤΑ 5 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

                                                                                                                                                                   

Στα 5 κορυφαία του κόσμου, το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22/1/2014


613 Στην Κωνσταντινούπολη ο Ηράκλειος αναγορεύει συναυτοκράτορα τον ηλικίας 8 μηνών γιο του Κωνσταντίνο.
1666 Στην Αγκρα της Ινδίας πεθαίνει σε ηλικία 74 ετών ο μαχαραγιάς Σαχ Τζαχάν. Εχτισε το μαυσωλείο Τατζ Μαχάλ στη μνήμη της συζύγου του.
1863 Εξέγερση του Γενάρη. Εκδηλώνεται το επαναστατικό κίνημα των πληθυσμών της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λευκορωσίας εναντίον της ρωσικής κατοχής. Θα κατασταλεί το 1865 με μαζικές εκτελέσεις και εκτοπίσεις στη Σιβηρία.
1901 Πεθαίνει σε ηλικία 82 ετών η Βικτωρία της Αγγλίας. Στα 63 χρόνια της βασιλείας της η αυτοκρατορία έφτασε στο ιστορικό απόγειό της.
1919 Στο Κίεβο, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, υπογράφεται η συμφωνία για την ενοποίηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Ουκρανίας με τη Δυτική Ουκρανία. Το 1920 θα αποτελέσουν τη Σοβιετική Ουκρανία.
1944 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Συμμαχικές δυνάμεις αποβιβάζονται στο Αντσιο της Ιταλίας.
1949 Κινεζικός Εμφύλιος. Οι κομμουνιστές με τον Μάο Τσετούνγκ μπαίνουν στο Πεκίνο.
1957 Κρίση του Σουέζ. Ο ισραηλινός στρατός αποχωρεί από το Σινά. Είχε εισβάλει στην Αίγυπτο στις 29 Οκτωβρίου 1956 με την υποκίνηση της Βρετανίας και της Γαλλίας.
1963 Συνθήκη των Ηλυσίων. Στο Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας Σαρλ ντε Γκολ και ο Γερμανός καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ θέτουν τις βάσεις του γαλλογερμανικού άξονα.
2006 Στη Λα Πας ορκίζεται ο Εβο Μοράλες, πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της Βολιβίας.