Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 29/1/2014

TETAΡΤΗ 29/1/2014

Σταδιακή βελτίωση του καιρού σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται προς το Β. Αιγαίο και από εκεί στη Μαύρη Θάλασσα. Δευτερεύον χαμηλό στη Ν. Αδριατική κινείται ανατολικά, ενώ ένα τρίτο χαμηλό που αρχίζει να δημιουργείται στη Δ. Μεσόγειο αναμένεται να κινηθεί προς τη Β. Αφρική. Με αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα αρχίσει με κακοκαιρία στις Α-ΒΑ περιοχές της χώρας, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν και στη Δ. Ελλάδα, αλλά το σημαντικότερο στοιχείο του καιρού θα είναι οι ισχυροί Δ-ΒΔ άνεμοι. Την Πέμπτη και την Παρασκευή (30 & 31/1), στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα το ρεύμα θα είναι ΒΑ με αποτέλεσμα ο καιρός να είναι αρκετά κρύος και συννεφιασμένος κυρίως στη Θεσσαλία και τη δυτική-κεντρική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν και ασθενή φαινόμενα (βροχές-ψεκάδες στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά). Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν προβλέπονται βροχές, οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ και οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι κατά 4 με 6 βαθμούς υψηλότερες. Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να αλλάζει από το απόγευμα τουΣαββάτου (1/2) και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η Κυριακή (2/2) θα είναι βροχερή και ανεμώδης σχεδόν παντού.


ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το γύρο της Ισπανίας κάνει ένα εκπληκτικό βίντεο που φτιάχτηκε με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.

Εικόνες από τα ελληνικά νησιά, την ύπαιθρο, το ηλιοβασίλεμα, τα αρχαία Μάρμαρα που βρίσκονται διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια συνθέτουν αυτό το εξαιρετικό βίντεο που αποτελεί μια όμορφη ολιγόλεπτη διαφήμιση της χώρας μας.

Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και το οποίο έχει κανείς τη δυνατότητα να διαβάσει και στα ελληνικά επιλέγοντας την αντίστοιχη ένδειξη, κάτω δεξιά στο βίντεο, εκφωνήθηκε από τον ελληνιστή Πέντρο Ολάγια στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση.

Απολαύστε το:



AΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΚΑΜΕΡΑ

Το άτυχο Costa Concordia

Ο ΚΑΟΥΜΠΟΙ ΤΗΣ MARLBORO


Τον σκότωσε το κάπνισμα

Τον σκότωσε το κάπνισμα

Ο απόλυτος, αρχετυπικός καπνιστής πέθανε από το... κάπνισμα. Ο «καουμπόι της Marlboro», Ερικ Λόσον, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών. Είναι ο τρίτος «άνδρας της Marlboro» που πεθαίνει χτυπημένος από κάποιου είδους πνευμονοπάθεια

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28/1/2014


814 Στο Ααχεν πεθαίνει σε ηλικία 72 ετών ο Καρλομάγνος, βασιλιάς των Φράγκων, ιδρυτής της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
1393 Χορός των Καιόμενων Ανδρών. Ο Κάρολος ΣΤ΄ ο Παράφρων της Γαλλίας και οι ακόλουθοί του παρουσιάζονται σε μασκαράτα ντυμένοι με ρούχα εμποτισμένα με κερί και ρετσίνι. Αναφλέγονται και τέσσερις καίγονται ζωντανοί. Ο βασιλιάς μόλις διασώζεται.
1204 Δ΄ Σταυροφορία. Στην πολιορκημένη από τους Φράγκους Κωνσταντινούπολη εκθρονίζονται ο Αλέξιος Δ' Αγγελος και ο τυφλωμένος Ισαάκιος Β'. Αυτοκράτορας στέφεται ο Νικόλαος Καναβός χωρίς την έγκριση του Πατριάρχη και της αριστοκρατίας. Θα ανατραπεί και θα στραγγαλιστεί στη φυλακή.
1828 Ελληνική Επανάσταση. Στην Αίγινα αρχίζουν οι εργασίες του «Πανελλήνιου» γνωμοδοτικού σώματος δίπλα στον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
1909 Αμερικανοϊσπανικός Πόλεμος. Οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν την Κούβα. Διατηρούν τη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο.
1935 Η Ιρλανδία είναι η πρώτη χώρα που νομιμοποιεί την έκτρωση για ιατρικούς και κοινωνικούς λόγους.
1976 Καθιερώνεται στην εκπαίδευση η δημοτική γλώσσα με απόφαση του υπουργού Παιδείας Γεωργίου Ράλλη.
1986 Το διαστημικό λεωφορείο «Τσάλεντζερ» εκρήγνυται 73 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του. Νεκροί οι επτά επιβαίνοντες αστροναύτες.
2000 Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εγκαινιάζει τις δύο γραμμές του Μετρό της Αθήνας.
2010 Στην Ντάκα απαγχονίζονται οι πέντε καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Σέιχ Μουτζιμπούρ Ραχμάν.