Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Αφού ζούμε σε μια χώρα που φημίζεται για τις παραλίες της, ας φερθούμε έξυπνα και ας τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο!    

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ : X-MEN: ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΟΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Κριτική ταινίας: X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος

Φιλόδοξο, επικό και θεαματικό, καταφθάνει στις αίθουσες το νέο μπλοκμπάστερ του Μπράιαν Σίνγκερ «X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος».

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μεταλλαγμένοι υπερήρωες, επώδυνο μυστικό και παραδείσια φτερουγίσματα




Λιγοστές είναι οι κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας, με τους χαρισματικούς X - Men να επιστρέφουν στις ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος, τον αντίκτυπο ενός διαζυγίου στην ψυχή ενός παιδιού και τις περιπέτειες μιας ομάδας πουλιών σε μια ειδυλλιακή πόλη.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΑΣΤΕΡΩΝ


Ξημερώματα Σαββάτου θα «βρέξει»... Καμηλοπαρδαλίδες

Φέρουν το μάλλον αστείο όνομα Καμηλοπαρδαλίδες, επειδή θα φαίνονται να προέρχονται από τον αχνό αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης, και για πρώτη φορά αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους -και μάλιστα άκρως θεαματική- στους ουρανούς της Γης το βράδυ της Παρασκευής προς τα χαράματα του Σαββάτου.

Ξημερώματα Σαββάτου θα «βρέξει»... Καμηλοπαρδαλίδες
Πρόκειται για μια νέα μεγάλη βροχή διαττόντων, που πιθανότατα- αλλά όχι σίγουρα (καθώς η «πρεμιέρα» μπορεί να αναβληθεί!) - θα συμβεί, όταν ο πλανήτης μας θα διασταυρωθεί με τα απομεινάρια σκόνης που εκτιμάται ότι άφησε πίσω του ο κομήτης 209P/LINEAR πριν από πολύ καιρό

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22/5/2014


334 Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά τον Δαρείο Γ΄ στη μάχη του Γρανικού.
337 Στη Νικομήδεια πεθαίνει ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο Μέγας.
1176 Κοντά στο Χαλέπι οι Ασασίνοι αποτυγχάνουν να δολοφονήσουν τον Σαλαντίν, σουλτάνο της Αιγύπτου και της Συρίας.
1455 Πόλεμος των Ρόδων. Η 32χρονη εμφύλια σύρραξη αρχίζει με τη μάχη του Αγίου Αλβανού. Ο Ριχάρδος της Υόρκης νικά τους Λάνκαστερ και αιχμαλωτίζει τον βασιλιά Ερρίκο Στ'.
1825 Στις Σπέτσες η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χάνει τη ζωή της στη διάρκεια οικογενειακής συμπλοκής. Χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ενώ προσπαθούσε να αποτρέψει τη σύρραξη. Ο λόγος ήταν η απαγωγή της νεαρής Ευγενίας Κούτση από τον γιο της.
1939 Στο Βερολίνο η ναζιστική Γερμανία και η φασιστική Ιταλία συνάπτουν Χαλύβδινη Συμμαχία.
1960 Ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός πλήττει τη Χιλή. Είναι μεγέθους 9,3 Ρίχτερ. Περίπου 3.000 άτομα βρίσκουν τον θάνατο.
1963 Επιβαίνοντας σε τρίκυκλο, που εκτελούσε μεταφορές, οι Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης πραγματοποιούν δολοφονική επίθεση εναντίον του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο βουλευτής της ΕΔΑ ήταν ομιλητής σε φιλειρηνική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
1967 Στην παραλία Γενναδίου της Ρόδου Λιμενικοί βρίσκουν τον δολοφονημένο από τη χούντα Νικηφόρο Μανδηλαρά. Υπήρξε μαχητικός συνήγορος στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ. Στις 17 Μαΐου είχε επιβιβαστεί κρυφά σε πλοίο για να διαφύγει στην Κύπρο.
2005 Στο Χαλάνδρι Αττικής πεθαίνει σε ηλικία 91 ετών ο Χαρίλαος Φλωράκης, ηγέτης του ΚΚΕ