Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μεταλλαγμένοι υπερήρωες, επώδυνο μυστικό και παραδείσια φτερουγίσματα




Λιγοστές είναι οι κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας, με τους χαρισματικούς X - Men να επιστρέφουν στις ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος, τον αντίκτυπο ενός διαζυγίου στην ψυχή ενός παιδιού και τις περιπέτειες μιας ομάδας πουλιών σε μια ειδυλλιακή πόλη.



C.FOX/EVERETT/REX
«X - Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος»

Οι μεταλλαγμένοι υπερήρωες με τις υπερφυσικές ικανότητες επιστρέφουν για μία ακόμα φορά στην τρισδιάστατη περιπέτεια  επιστημονικής φαντασίας της Marvel, που φέρει και πάλι τη σκηνοθετική υπογραφή του Μπράιαν Σίνγκερ, και βασίζεται στο κόμικ των Τζον Μπερν και Κρις Κλέρμοντ. Με τους  Τζένιφερ Λόρενς, Χιου Τζάκμαν, Άνα Πακέν, Νίκολας Χουλτ, Μίκαελ Φασμπέντερ, Τζέιμς Μακαβόι και Πίτερ Ντινκλέιτζ, ο Γούλβεριν ταξιδεύει στο παρελθόν, για να αλλάξει ένα ιστορικό γεγονός, αφού έχει ξεκινήσει πόλεμος για τη διάσωση των ειδών, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι X - Men θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους νεότερους εαυτούς τους από την ταινία «X - Men: Η πρώτη γενιά», σε μια επική μάχη που πρέπει να αλλάξει το παρελθόν, για να σώσει το μέλλον μας.

«Το μυστικό της Μέιζι»


Το δράμα των Σκοτ Μακγκί και Ντέιβιντ Σίγκελ - με τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζούλιαν Μουρ και Στιβ Κούγκαν - αποτελεί μια σύγχρονη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Χένρι Τζέιμς (1897) στη σημερινή Νέα Υόρκη. Η ταινία, που συμμετείχε επίσημα στο Φεστιβάλ του Τορόντο, το 2012, αποτυπώνει τις συμπεριφορές μιας δυσλειτουργικής οικογένειας και τις επιπτώσεις ενός επώδυνου διαζυγίου στη ζωή ενός εξάχρονου κοριτσιού.

«Zαμπίζια: Πουλιά στον αέρα»


Θίγοντας διαχρονικά ζητήματα, όπως η σχέση πατέρα - γιου και η αναγκαιότητα ύπαρξης δομών, ώστε όλα τα μέλη μιας κοινωνίας να ζουν αρμονικά και με ασφάλεια, η τρισδιάστατη οικογενειακή κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Γουέιν Θόρνλεϊ μάς μεταφέρει στην καρδιά της Αφρικής, στο χείλος ενός επιβλητικού καταρράκτη του ποταμού Ζαμβέζη, όπου απλώνεται μια εκπληκτική πόλη, στην οποία κατοικούν πτηνά κάθε είδους. Ένα από αυτά καλείται να βάλει τα δυνατά του, για να σώσει την πόλη από τα υποχθόνια σχέδια ενός ύπουλου ιγκουάνα.

«H ιστορία του Κάι, ενός νεαρού γερακιού, που μεγαλώνει στην απομόνωση και έχει μάθει να θεωρεί την αυτάρκεια τη μέγιστη αρετή, είναι ένα γεμάτο περιπέτειες ταξίδι, που τον βοηθά να καταλάβει την αξία της κοινότητας και της συνεργασίας» σημειώνει ο σκηνοθέτης. Και συμπληρώνει: «Η ιστορία του θαρραλέου μικρού πτηνού, που ακολουθεί το πάθος του, παρόλα τα φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια, αποτέλεσε ένα επικό ταξίδι και για μένα τον ίδιο. Με παράτολμη φιλοδοξία και λιγοστά μέσα, είμαστε περήφανοι που σας παρουσιάζουμε έναν υπέροχο κόσμο, επηρεασμένο από τα τοπία και τους ήχους της Αφρικής και εμπνευσμένο από τα πτηνά που ζουν στη Ζαμπίζια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου