Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ

Οικολογική καταστροφή στη Σάμο: Εκατοντάδες χιλιάδες μικρά νεκρά ψάρια

image

Eκπληκτοι οι κάτοικοι της Σάμουβρήκαν σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων σε όλη την ακτογραμμή από τη γέφυρα του Κερκήτειου ποταμού μέχρι και την παραλία Ποτάμι στο Καρλόβασι εκατοντάδες χιλιάδες μικρά νεκρά ψάρια.
Οι κάτοικοι του νησιού βρήκαν τα ψάρια το πρωί του Σαββάτου και αμέσως ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο για να πάρει δείγματα και να διαπιστώσει από που οφείλεται αυτό το γεγονός.
Πληροφορίες του ιστοτόπου i-samos.gr, αναφέρουν, ωστόσο, ότι πιθανότατα τα νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις ακτές γιατί πιθανότατα τα είχε πιάσει στα δίχτυα του κάποιο Γρι-Γρι και για να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα τα πέταξε στη θάλασσα.
Η οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε, πάντως, είναι τεράστια και τα ψάρια που ξεβράστηκαν στις ακτές είναι μέρος μόνο αυτών που λογικά πιάστηκαν από το Γρι-Γρι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η βιομάζα που βρέθηκε στην ακτογραμμή του Καρλοβάσου αντιστοιχεί μόλις στο 30% περίπου του μεγέθους της καταστροφής αφού τα περισσότερα ψάρια είναι νεκρά μέσα στον βυθό.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 10/6/2014 ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟ

Επιμένει η αστάθεια στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη

Άστατος καιρός με όμβρους και σποραδικές καταιγίδες θα επικρατήσει και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στη δυτική, την κεντρική και τη νότια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης. Οι βόρειοι άνεμοι μόνο στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 και στα νησιά τους 28 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη (11/6) τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Κατά τα άλλα, οι βόρειοι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Από την Πέμπτη ως το Σάββατο (12-14/6) ο καιρός θα είναι γενικά καλοκαιρινός με περιορισμένη αλλά παρούσα την απογευματινή αστάθεια στα ηπειρωτικά και βόρειους ανέμους οι οποίοι μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα φθάνουν τα 6 μποφόρ. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα κυμανθούν μεταξύ 32 και 34 βαθμών Κελσίου.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014