Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ

                                                                                                                                                                    Στο καταφύγιο της Δίρφυς κόβει την πίτα του ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 

ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ



Με κέρδη που αγγίζουν τα 33 εκατ. δολάρια, η Αντζελίνα Τζολί είναι η μοναδική ηθοποιός στον κόσμο που μπορεί να ζητήσει ακόμα και 15 εκατ. για μία μόνο ταινία. Το 2013, η διάσημη ηθοποιός -φιλάνθρωπος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς στον πλανήτη.

ΣΦΟΔΡΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Φονική η επέλαση του «Ηρακλή» στις ΗΠΑ

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 11 ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή του νέου έτους και έχουν προκαλέσει διακοπή των αεροπορικών συγκοινωνιών.

Φονική η επέλαση του «Ηρακλή» στις ΗΠΑ
Τέσσερις θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την Παρασκευή στις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ. Στη Φιλαδέλφεια ένας υπάλληλος που εργαζόταν στον καθαρισμό των δρόμων καταπλακώθηκε από τόνους αλατιού που σχημάτισαν πάνω του ένα βουνό ύψους 30 μέτρων.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4/1/2014


1642. Ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ της Αγγλίας στέλνει στρατιωτικό απόσπασμα για να συλλάβει τα μέλη του Κοινοβουλίου. Αρχίζει ο Αγγλικός Εμφύλιος Πόλεμος.
1809. Γεννιέται ο Γάλλος εκπαιδευτικός Λουί Μπράιγ, που επινόησε το σύστημα ανάγνωσης για τυφλούς. Ο ίδιος έχασε την όρασή του σε ηλικία 3 ετών.
1848. Στο Λονδίνο ιδρύεται η σοσιαλιστική Φαβιανή Κίνηση. Αποτελεί το πρόπλασμα του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας.
1885. Επεισόδιο Νίκολσον. Χωροφύλακας απωθεί βίαια τον Βρετανό πρεσβευτή στην Αθήνα Άρθουρ Νίκολσον, που επιμένει να περπατήσει στον Λυκαβηττό, παρά την απαγόρευση λόγω της πρόσφατης δενδροφύτευσης. Η κυβέρνηση Τρικούπη ικανοποιεί την αξίωσή του να παραταχθεί στο Σύνταγμα ολόκληρο η δύναμη της Χωροφυλακής σε ένδειξη συγγνώμης.
1901. Προσβεβλημένος από λευχαιμία, ο Νικόλαος Γύζης πεθαίνει στο Μόναχο σε ηλικία 59 ετών. Υπήρξε από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους της σχολής του Μονάχου.
1943. Εκτελείται στην Καισαριανή από τους Ναζί, λόγω της αντιστασιακής του δράσης, ο Γεώργιος Ιβάνωφ, πολωνικής καταγωγής κολυμβητής και πολίστας του «Ηρακλή» Θεσσαλονίκης. Το όνομά του δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της ομάδας.
1956. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ).
1960. Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σκοτώνεται ο Αλμπέρ Καμύ, Γαλλοαλγερινός συγγραφέας, τιμημένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας (1957).
2007. Η Νάνσι Παλόζι εκλέγεται πρώτη πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ.