Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κάθε πόλη σε αυτό τον κόσμο έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά, ενώ υπάρχουν πόλεις που έγιναν διάσημες από το κλίμα τους, ζεστό ή κρύο.

ΟΙ ΠΟΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ

Οι γεωγραφικοί πόλοι της Γης αλλάζουν σιγά-σιγά θέση υπό την επίδραση και της κλιματικής αλλαγής, καθώς εξαιτίας της λιώνουν οι πάγοι της Γης, με συνέπεια να μεταβάλλεται ελαφρώς ο άξονας περιστροφής του πλανήτη μας, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών επιστημόνων.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ 17/12/2013

Ενισχυμένοι Β-ΒΑ άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες. Στα προσήνεμα τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό Ν-ΝΔ της Κρήτης κινείται ανατολικά. Παράλληλα, στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας μικρής έκτασης -σχεδόν υποσυνοπτικής κλίμακας- ατμοσφαιρική διαταραχή κινείται από την Ουκρανία προς την περιοχή μας και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει βασικά την ανατολική Ελλάδα. Σημειώνεται ότι πέρα από τους ισχυρούς Β-ΒΑ ανέμους και τις χαμηλές θερμοκρασίες, στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, το Αιγαίο και την Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις (ορεινά). Στη Θεσσαλία και την Α. Στερεά είναι πιθανό, έστω και για λίγο, να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Το νέο στοιχείο στην εξέλιξη του καιρού της Τετάρτης (18/12) θα είναι η μικρή εξασθένηση των βοριάδων, αλλά από την Πέμπτη ο καιρός στη χώρα θα παρουσιάσει σαφέστερη βελτίωση. Συγκεκριμένα, οι βροχές και οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα σταματήσουν παντού, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σημαντικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Πάντως, ο παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί ως το τέλος της εβδομάδας. 
Τριτη 17/12/2013

22 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ 2013


Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων προτείνει τις 22 πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίες των φωτορεπόρτερ της που τραβήχτηκαν το 2013.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ AVATAR

Ο Τζέιμς Κάμερον έκανε τους υπολογισμούς του κι αποφάσισε: η Νέα Ζηλανδία θα γίνει το σύμπαν όπου θα συνεχιστεί, με τρία ακόμα «επεισόδια», το «Avatar» του 2009.

ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΑ


Άλλα δύο περιστατικά κλοπών και ωμής βίας καταγράφθηκαν εχθές στην περιοχή των Κεθενών και της Πλατάνας.
Σε ότι αφορά τους Καθενούς τρεις διαρρήξεις έγιναν απανωτά σε σπίτια κατοίκων της περιοχής μεταξύ αυτών και του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος. Οι δράστες δίχως να γίνουν αντιληπτοί μπήκαν στα σπίτια και αφαίρεσαν χρηματικά ποσά αλλά και χρυσαφικά. Ενώ σε ότι αφορά δύο περιπτώσεις προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, το ένα φορτηγό Ι.Χ. αγροτικό, τα οποία προσπάθησαν να κλέψουν πράγμα που δεν το κατάφεραν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο τοπικό διαμέρισμα γίνονται κλοπές, αλλά όπως μας είπαν κάτοικοι, είναι η πρώτη φορά που έγιναν ταυτόχρονα πολλαπλά "χτυπήματα". Γεγονός το οποίο καταμαρτυρεί ότι μιλάμε για συμμορία, η οποία έδρασε συντονισμένα με μεγάλη ταχύτητα, ενώ σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας πρόκειται για επικίνδυνους, πέρα από το θρασύτατους διαρρήκτες, οι οποίοι κατά τη είσοδό τους στα σπίτια τα οποία θέλουν να κλέψουν, είναι αποφασισμένοι για όλα, όπως αποδείχθηκε στο άλλο περιστατικό που είχαμε χθες στην Πλατάνα.
Συνίσταται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας καθώς, όπως αποδεικνύεται όλοι είναι εν δυνάμει στόχοι των συγκεκριμένων διαρρηκτών.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΔΟΝΗΤΕΣ

Ζητούν από ιδιοκτήτη Sex Shop στο Μιλάνο να απομακρύνει χριστουγεννιάτικο δένδρο στολισμένο με δoνητές.Την απομάκρυνση ενός Χριστουγεννιάτικου δένδρου διακοσμημένο με ερωτικά παιχνίδια διέταξε ο Δήμος του Μιλάνο στην Ιταλία
Το δένδρο το οποίο ήταν τοποθετημένο έξω από το sex shop της Norma Rossetti δεν είχε πάνω του μόνο χριστουγεννιάτικα στολίδια αλλά και δoνητές με αποτέλεσμα να σκανδαλίσει τους γονείς που έκαναν βόλτα στην περιοχή.                                                                                                                        
Το "Tree of Pleasure" είναι σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της πόλης όπου καθημερινά περπατούν χιλιάδες πολίτες.
Από τη πλευρά της η  Norma Rossetti είπε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση του Δήμου ωστόσο δήλωσε ότι " Στόλισα έτσι το δένδρο ώστε να δείξω ότι τα ερωτικά παιχνίδια είναι φυσιολογικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης".

ΚΑΤΟΧΟΣ SMARTPHONE Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Τεράστια είναι η διείσδυση της χρήσης smartphones στην καθημερινή ζωή σε όλο τον πλανήτη, καθώς, σύμφωνα με έρευνα της BI Intelligence, συνδρομητικής υπηρεσίας ερευνών του Business Insider, στα τέλη του 2013, το 22% του συνόλου του πληθυσμού της Γης θα κατέχει smartphone.
Τα αντίστοιχα ποσοστά για tablets είναι 6% και για PC 20%.
Όπως έδειξε η έρευνα, η στιγμή κατά την οποία η κατοχή smartphone κατά κεφαλήν ξεπέρασε αυτή των PC εντοπίζεται κάπου κατά τα μέσα του 2012. Αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ η διείσδυση των smartphones συνεχίζει να επιταχύνεται, δεν συμβαίνει το ίδιο στην περίπτωση των προσωπικών υπολογιστών.
Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, η αύξηση σε συσκευές από το 2009, (που η αντίστοιχη διείσδυση ήταν 5%) αντιστοιχεί σε 1,3 δισεκατομμύρια τηλέφωνα μέσα σε τέσσερα χρόνια. Κατά μέσο όρο, στα τέλη του έτους θα αντιστοιχούν δύο smartphones σε κάθε εννέα ανθρώπους. Επίσης, ακόμα ταχύτερη φαίνεται να είναι η αύξηση των tablets: τη στιγμή που τα smartphones χρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια για να φτάσουν, από την στιγμή που εμφανίστηκαν στην αγορά, σε διείσδυση επιπέδου 6% παγκοσμίως, τα tablets πέτυχαν το ίδιο ποσοστό μέσα σε διάστημα δύο ετών. Όσον αφορά στα PC, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν αύξηση 6% μέσα στα τελευταία έξι χρόνια.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, οι συγκεκριμένοι δείκτες δεν παρέχουν ακριβή στοιχεία όσον αφορά μεμονωμένες αγορές, καθώς σε κάποιες χώρες οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας αντιστοιχούν στο 100% του πληθυσμού, καθώς πολλοί χρήστες κατέχουν άνω του ενός κινητά. Επίσης, είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι μοιράζονται tablets, οπότε και θεωρούν τους εαυτούς τους κατόχους tablet, ακόμη και αν δεν υπολογίζονται στα «κατά κεφαλήν» δεδομένα.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΟΚ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ Ο ΠΑΟΚ

Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός στους «16»

Τους «κόκκινους» ενός άλλου μεγάλου λιμανιού καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην φάση των 16 στο Champions' League, όπως προέκυψε από την κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας το μεσημέρι της Δευτέρας

Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός στους «16»
Ο πρώτος από τους δύο αγώνες θα γίνει στο Νέο Φάληρο και θα ακολουθήσει η ρεβάνς στο Μάντσεστερ.
Δείτε τα υπόλοιπα επτά ζευγάρια και τις πρώτες αντιδράσεις από το Sentragoal Για ταξίδι σε ένα «θρυλικό γήπεδο» στο δεύτερο γύρο έκανε λόγο ο Μίτσελ.
Στην αντίστοιχη κλήρωση για τη φάση των 32 του Europa League, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


1431 Στην Παναγία των Παρισίων ο Ερρίκος ΣΤ' της Αγγλίας στέφεται βασιλιάς και της Γαλλίας.
1497 Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα (φωτό) παραπλέει το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Προσπερνά το σημείο απ΄ όπου ο Βαρθολομαίος Ντιάζ το 1488 είχε αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής στην Πορτογαλία.
1653 Αγγλική Μεσοβασιλεία. Περίοδος της Προστασίας. Ο Oλιβερ Κρόμγουελ ανακηρύσσεται από το Κοινοβούλιο λόρδος προστάτης της Κοινοπολιτείας Αγγλίας, Σκοτίας και Ιρλανδίας.
1773 Πάρτι του Τσαγιού. Στη Βοστόνη, στα ελλιμενισμένα πλοία, ανεβαίνουν μεταμφιεσμένοι σε Ινδιάνους Αμερικανοί άποικοι, μέλη της οργάνωσης των Υιών της Ελευθερίας. Πετούν στη θάλασσα εκατοντάδες κιβώτια με τσάι, διαμαρτυρόμενοι για τους φορολογικούς νόμους που επιβάλλει το Λονδίνο.
1809 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης παίρνει διαζύγιο από την Ιωσηφίνα.
1916 Στην Πετρούπολη ομάδα Ρώσων ευγενών δολοφονεί τον Ρασπούτιν, ρασοφόρο με ισχυρή επιρροή στην Αυλή.
1944 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μάχη των Αρδεννών. Τρεις γερμανικές στρατιές προσβάλλουν αιφνιδιαστικά τις προελαύνουσες συμμαχικές δυνάμεις στο δάσος των Αδρεννών, στην περιοχή Βαλονίας (στο Βέλγιο). Θα αναχαιτιστούν για να ηττηθούν οριστικά στις 29 Ιανουαρίου.
1971 Ινδοπακιστανικός Πόλεμος. Ο πακιστανικός στρατός συνθηκολογεί. Το Μπανγκλαντές αποκτά την ανεξαρτησία του.
2012 Ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία μιας γυναίκας σε λεωφορείου του Νέου Δελχί προκαλούν μαχητικές διαδηλώσεις σε όλη την Ινδία.