Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΤΕΙΝΩΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Το Ρίσκο 
Runner, Runner

του Μπραντ Φούρμαν
με τους Τζέμα Άρτερτον, Μπεν Άφλεκ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Άντονι Μακί, Όλιβερ Κούπερ
Υπόθεση:
Ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Princeton, Ρίτσι, πιστεύοντας ότι είναι ήδη προδομένος, ταξιδεύει στην Κόστα Ρίκα για να αντιμετωπίσει τον μεγιστάνα των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο Ιβάν Μπλοκ. Ο Ρίτσι παρασύρεται από την υπόσχεση του Μπλοκ για γρήγορα μυθικά πλούτη, μέχρι να μάθει την πικρή αλήθεια για τον ευεργέτη του. Όταν το FBI προσπαθεί να εξαναγκάσει τον Ρίτσι να συμβάλει στη μείωση Μπλοκ, ο Ρίτσι αντιμετωπίζει μεγαλύτερο στοίχημα που είχε ποτέ: προσπαθεί να υπερνικήσει τις δύο δυνάμεις που τον περικυκλώνουν.                                                                                                                                                                                           Μπορείτε να κατεβάσετε την ταινία εδω  http://thepiratebay.se/torrent/9369754/Runner.Runner.2013.DVDRip.x264-SPARKS          Και τους υπότιτλους εδω                                                                                                                            http://www.small-industry.com/download-s0e5543d30e.html      

Ο ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/1/2014

Αλλάζει ο καιρός τη νέα εβδομάδα. Με νοτιαδες και βροχες.

ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΑΚΡΑΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Βράζει στους 48 βαθμούς η Αυστραλία

Το κύμα καύσωνα που πλήττει εδώ και μέρες τη Δυτική Αυστραλία επεκτείνεται τώρα και προς τις ανατολικές πολιτείες, θα έχει διάρκεια και αναμένεται να μετατρέψει σε καμίνι τη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα, την Καμπέρα και το δυτικό Σίδνεϊ.

Βράζει στους 48 βαθμούς η Αυστραλία
Το Σάββατο η θερμοκρασία ανήλθε στους 44 βαθμούς στην Πέρθη όπου μάλιστα σημειώθηκαν και πυρκαγιές σε θαμνώδεις εκτάσεις σε εξωτερικά προάστια της με αποτέλεσμα η πόλη να πνιγεί στους καπνούς.
Σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αυστραλίας, όπως στο Όνσλοου για παράδειγμα το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 48 βαθμούς.
Πριν μια εβδομάδα καταγράφηκαν θερμοκρασίες 50 βαθμών Κελσίου σε περιοχές του Κουίνσλαντ, της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Κεντρικής Αυστραλίας καθώς ήταν η πιο θερμή έναρξη χρονιάς στην Αυστραλία ενώ το 2013 ήταν η θερμότερη χρονιά στην ιστορία της.
Τώρα οι αρχές αλλά και ο Αυστραλιανός Ιατρικός Σύνδεσμος καλούν το κοινό να λάβει προληπτικά μέτρα αφού από την Δευτέρα και τουλάχιστον για μια εβδομάδα ο καύσωνας θα πλήξει τις μεγάλες πόλεις και θα τις μετατρέψει σε καμίνια.
Η δε Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών.
Παράλληλα η Μετεωρολογική προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί κυκλώνας στη Νόρδερν Τέριτορι της Αυστραλίας.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12/1/2014


1519. Αποκεφαλίζεται ο Βάσκο Νουνιέθ ντε Μπαλμπόα, Ισπανός εξερευνητής του Παναμά, που ανακάλυψε τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η καταδίκη του για προδοσία ήταν αποτέλεσμα διαβολών.
1827. Ελληνική Επανάσταση. Πολιορκία της Ακρόπολης. Βόμβες του Κιουταχή πέφτουν στο Ερεχθείο. Από τα ερείπια νασύρονται νεκροί η χήρα του στρατηγού Γιάννη Γκούρα, Ασήμω, η αδελφή της με τα τρία παιδιά της, μια ανιψιά του Γκούρα και μια υπηρέτρια.
1848. Επαναστάσεις του 1848. Εξέγερση στο Παλέρμο. Η Σικελία ξεσηκώνεται εναντίον των Βουρβόνων. Το κίνημα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο. Ο Φερδινάνδος Β΄ των Δύο Σικελιών θα υποχρεωθεί να παραχωρήσει Σύνταγμα, που όμως θα καταργήσει 16 μήνες αργότερα, με την κατάπνιξη της επανάστασης.
1913. Ο Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Ρωσικού ΚΚ (Μπολσεβίκοι) υπογράφει για πρώτη φορά με το ψευδώνυμο Στάλιν (Ατσάλινος).
1928. Η 30χρονη Ρουθ Σνάιτερ, καταδικασμένη σε θάνατο για τη δολοφονία του συζύγου της, είναι η πρώτη γυναίκα στις ΗΠΑ, που κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα. Την ίδια μέρα εκτελείται με τον ίδιο τρόπο και ο συνεργός εραστής της Τζούντ Γκρέι.
1943. Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Πολιορκία του Λένινγκραντ (σημ. Αγία Πετρούπολη). Ο Κόκκινος Στρατός ανοίγει χερσαία δίοδο, σπάζοντας ασφυκτικό κλοιό 500 ημερών.
1947. Εμφύλιος Πόλεμος. Τμήματα του ΔΣΕ, υπό τον καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) καταλαμβάνουν για έξι ώρες τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπράλου.
1970. Εμφύλιος στη Νιγηρία. Ο Ουγιούγκου, ηγέτης του αυτονομιστικού κινήματος της επαρχίας Μπιάφρα, εγκαταλείπει τη χώρα. Μετά από δυόμισι χρόνια τερματίζονται οι συγκρούσεις.
1976. Πεθαίνει σε ηλικία 86 ετών η Αγκάθα Κρίστι, συγγραφέας μυθιστορημάτων μυστηρίου.
1991. Πόλεμος του Κόλπου. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ επιτρέπει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον του Ιράκ για την αποχώρησή του από το Κουβέιτ.
2010. Σφοδρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει τη Αϊτή. Τους 316.000 φτάνουν οι νεκροί. Καταστρέφεται το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας Πορτ ο Πρενς.