Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ

ΒΙΝΤΕΟ-Ν.Μπογιόπουλος: Οι κομμένοι μισθοί και οι κομμένες συντάξεις πληρώνουν τα δάνεια
«Η πολιτική αυτή, όχι μόνο δεν μειώνει το χρέος, αλλά το μεγαλώνει, το διογκώνει, το αυξάνει, το πολλαπλασιάζει», ανέφερε ο αρθρογράφος του enikos.gr και της Realnews, Νίκος Μπογιόπουλος, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό».

«Λένε ότι παίρνουν δάνεια για να ενισχύσουν το κράτος και το λαό. Λένε ψέματα. Μέχρι τώρα, από το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο τα συνολικά δάνεια που έχουν εκταμιευθεί είναι 215 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, οι τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 250 δισ. ευρώ», τόνισε ο Νίκος Μπογιόπουλος και σημείωσε:
«Τα δάνεια που αυξάνουν και δεν μειώνουν το χρέος, όχι μόνο δεν πάνε στο λαό για την ενίσχυση της οικονομίας, αλλά στο σύνολό τους και ακόμα περισσότερα, πάνε στους τραπεζίτες. Κανείς άλλος δεν τα έχει δει αυτά τα λεφτά».
«Λένε ότι παίρνουν δάνεια για να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Λένε ψέματα», συνέχισε και εξήγησε:
«Τα δάνεια, δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Τα δάνεια, όπως έρχονται, έτσι φεύγουν. Από τα δάνεια δεν πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, το αντίστροφο συμβαίνει. Οι κομμένοι μισθοί και οι κομμένες συντάξεις πληρώνουν τα δάνεια».
«Λένε ότι η Ελλάδα παίρνει δάνεια γιατί έχει χρέη. Ισχύει ακριβώς το αντίστροφο. Η Ελλάδα, και όχι μόνο, έχει χρέη, επειδή ακριβώς παίρνει δάνεια τα οποία άλλοι τα ξεκοκαλίζουν και άλλοι τα πληρώνουν», υπογράμμισε ο Νίκος Μπογιόπουλος.
«Αυτός ο κατήφορος που τον αποκαλούν βιωσιμότητα δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε με τα μνημόνια, που τώρα θα τα βαφτίσουν επιμήκυνση, ούτε με τις τρόικες, που τώρα θα τις βαφτίσουν περεστρόικες», επεσήμανε. 

Δείτε το βίντεο από το STAR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου