Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

14 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 50 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΥΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΜΑΤΡΑ


Σουμάτρα: Θάφτηκαν στις στάχτες από την έκρηξη του ηφαιστείου

Σουμάτρα: Θάφτηκαν στις στάχτες από την έκρηξη του ηφαιστείου

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Σουμάτρα της Ινδονησίας, όπου η φονική έκρηξη ηφαιστείου στο όρος Σίναμπουνγκ έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή 14 ανθρώπων, ενώ 50 φέρονται ως αγνοούμενοι.

Το ηφαίστειο στο όρος Σίναμπουνγκ το οποίο βρισκόταν σε δραστηριότητα έκρηξης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξερράγη το Σάββατο μετά από μερικές ημέρες ύφεσης και όταν αρκετοί από τους κατοίκους των όμορων περιοχών άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους εγκαταλείποντας τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης.
Οι αρχές στη δυτική Σουμάτρα είχαν απομακρύνει περισσότερα από 30.000 άτομα, στεγάζοντας τα σε σκηνές, σχολεία και δημόσια κτίρια έξω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά πολλοί από αυτούς επέστρεψαν κοντά στην περιοχή του ηφαιστείου για να ελέγξουν τα σπίτια και τα αγροκτήματά τους.
Μόλις την Παρασκευή, η τοπική κυβέρνηση επέτρεψε σε σχεδόν 14.000 ανθρώπους, που βρίσκονταν έξω από τη ζώνη των πέντε χιλιομέτρων από το ηφαίστειο, να επιστρέψουν στα σπίτια τους καθώς η ηφαιστειακή δραστηριότητα είχε μειωθεί
Σουμάτρα: Θάφτηκαν στις στάχτες από την έκρηξη του ηφαιστείου
Οι διασώστες ήδη εντόπισαν 14 πτώματα, αλλά ο φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί είναι εμφανής καθώς μερικοί από τους κατοίκους της περιοχής ανέβηκαν έως τους πρόποδες του βουνού για να ελέγξουν τις καλλιέργειές τους και δεν εμφανίστηκαν εκ νέου στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης.
Σουμάτρα: Θάφτηκαν στις στάχτες από την έκρηξη του ηφαιστείου
Ένας δημοσιογράφος της τοπικής τηλεόρασης μαζί με τέσσερις μαθητές γυμνασίου και τον καθηγητή τους, οι οποίοι επισκέπτονται το βουνό για να δουν από κοντά τις εκρήξεις είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Καταστροφών.
«Έχουμε χάσει την επαφή με 50 κατοίκους», δήλωσε ο Μπένι Καμπάν ένας τοπικός προτεστάντης ιερέας. «Συνήθως επέστρεφαν στα καταφύγια το απόγευμα», συμπλήρωσε ο ιερέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου