Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


41 π.Χ. Στη Ρώμη δολοφονείται ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρων, προγραμμένος από τη Δεύτερη Τριανδρία (Οκτάβιος, Αντώνιος, Λέπιδος).
1912. Στην Αίγυπτο ο Γερμανός αρχαιολόγος Λούντβιφ Μπόρχαρντ ανακαλύπτει την προτομή της Νεφερτίτης. (14ος αι. π.Χ.). Σήμερα κοσμεί το Μουσείο Βερολίνου.
1928. Στη Φιλαδέλφεια της Πελσιλβάνια των ΗΠΑ γεννιέται ο Νόαμ Τσόμσκι, ιδρυτής της Γενετικής Μετασχηματικής Γραμματικής.
1929. Στην Αθήνα βασιλόφρονες αξιωματικοί αποτυγχάνουν σε απόπειρα δολοφονίας του αντιβασιλιά Παύλου Κουντουριώτη.
1941.Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η ιαπωνική αεροπορία επιτίθεται αιφνιδιαστικά στον Αμερικανικό Στόλο του Ειρηνικού, που ναυλοχεί στο Περλ Χάρμπορ της Χαβάης. Βυθίζει ή θέτει εκτός μάχης 18 θωρηκτά. Πλήττει 343 αεροπλάνα. Χάνουν τη ζωή τους 2.386 άνδρες. Την επομένη οι ΗΠΑ θα μπουν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ίδια στιγμή χερσαίες δυνάμεις εισβάλλουν σε Μαλαισία , την Ταϊλάνδη , το Χονγκ Κονγκ , τις Φιλιππίνες , και το Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες , την ίδια στιγμή
1962. Στην Αθήνα συγκροτείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αίτημα να αποδοθεί στην Παιδεία το 15% του Προϋπολογισμού.
1965. Στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη ο Πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄ ανακαλούν ταυτόχρονα τους αφορισμούς του Σχίσματος (1054),
1988. Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ αναγνωρίζει το Ισραήλ.
2010. Παραδίδεται στη Σκότλαντ Γιάρντ ο Τζούλιαν Άσαντ, ιδρυτής της ιστοσελίδας Wikileaks. Είχε αρχίσει την ανάρτηση 250.000 διαβαθμισμένων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση για να βρει αργότερα άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου