Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΣΕ ΚΩΜΑ Ο ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Σουμάχερ

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο Γερμανός πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε χθες ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του Σουμάχερ
Οι θεράποντες ιατροί τόνισαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να πουν οτιδήποτε για το αποτέλεσμα. Ο Σουμάχερ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, ενώ οι γιατρί προσαπθούν να μειώσουν την πίεση στον εγκέφαλό του.Οι ίδιοι διέψευσαν τις αναφορές γαλλικών μέσων ενημέρωσης για δεύτερη χειρουργική επέμβαση, διευκρινίζοντας ότι ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε μόνο μία, καθώς και ότι δεν προγραμματίζουν νέα επέμβαση.

Η χθεσινή νευροχειρουργική επέμβαση μείωσε μεν το αιμάτωμα, αλλά αποκάλυψε διάφορα διμερή τραύματα. Παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσαν οι γιατροί.
Αυτή τη στιγμή οι γιατροί προσπαθούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός του μεταξύ των 34 και 35 βαθμών, καθώς και το οξυγόνο στον εγκέφαλό του.
«Εργαζόμεστε ώρα με την ώρα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε», πρόσθεσαν.
Ακόμη, υπογράμμισαν ότι «δεν θα βρισκόταν εδώ αν δεν φορούσε κράνος», ενώ σημείωσαν ότι κάθε χρόνο έχουν να διαχειριστούν ανάλογα ατυχήματα με σκιέρ από το εν λόγω θέρετρο.
Χτύπησε σε βράχο
Το σοβαρό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ συνέβη χθες το πρωί στο χιονοδρομικό θέρετρο Μεριμπέλ των Γαλλικών Άλπεων, όταν ο Σουμάχερ έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο, ενώ έκανε σκι εκτός πίστας με τον 14χρονο γιο του.
Φορούσε το κράνος του κατά την πρόσκρουση και οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για τραύμα που δεν απειλούσε τη ζωή του. Αναφέρθηκε ακόμη ότι περπάτησε από το σημείο του ατυχήματος, αισθανόμενος μόνο λίγο ταραγμένος.
Ο διευθυντής του θερέτρου, Κριστόφ Γκερνινιόν - Λεκόμτ, δήλωσε ότι τον Σουμάχερ περίμεναν δύο σκιέρ - περίπολοι, οι οποίοι ζήτησαν ελικόπτερο για τη διακομιδή του στην πλησιέστερη πόλη, Μουτιέρ. Ωστόσο, η κατάστασή του έχρηζε μεταφοράς σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και στη συνέχεια διακομίστηκε στη Γκρενόμπλ. Μαζί του ήταν η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά.
«Ο κ.Σουμάχερ διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στις 12.40 (τοπική ώρα) μετά από ατύχημα που είχε στο Μεριμπέλ, το πρωί. Φέρει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και την ώρα της άφιξής του βρισκόταν σε κώμα που έκρινε απαραίτητη άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση», ήταν το πρώτο ανακοινωθέν του νοσοκομείου, οι γιατροί του οποίου δίνουν με το σταγονόμετρο την όποια πληροφορία.
Το ανακοινωθέν υπέγραψαν ο νευροχειρουργός του νοσοκομείου, ο καθηγητής της μονάδας αναισθησίας/ανάνηψης και ο αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες.
Οπως επισημαίνει το Reuters, σήμερα το πρωί αξιωματούχοι του νοσοκομείου αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση του Γερμανού πιλότου της F1.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι πιθανώς ο εγκέφαλός του άρχισε να πρήζεται και η άμεση χειρουργική επέμβαση ήταν απαραίτητη για να ελαφρυνθεί η πίεση, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στο Παρίσι, Χιου Σκόφιλντ.
Ο καθηγητής, Gerard Saillant, φίλος του Σουμάχερ, καθώς και το πρώην αφεντικό της ομάδας της Ferrari, Jean Todt βρίσκονται στο νοσοκομειο.
Ο καθηγητής, ειδικός στα τραύματα του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης, ήταν εκείνος που περιέθαλψε τον Σουμάχερ όταν έσπασε το πόδι του το 1999 στο βρετανικό Γκραν Πρι.
Ο «Σούμι», όπως είναι το προσωνύμιό του στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στις 3 Ιανουαρίου συμπληρώνει τα 45 του χρόνια, ενώ το 2012 αποσύρθηκε από τα σιρκουί για δεύτερη φορά (Η πρώτη ήταν το 2006).
Κέρδισε επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, εξασφαλίζοντας 91 νίκες κατά τη διάρκεια της 19χρονης καριέρας του. Κατέκτησε τίτλους με τη Benetton Ford το 1994 και το 1995, προτού «μετακομίσει» στη Ferrari το 1996, κερδίζοντας πέντε σερί τίτλους από το 2000. Την καριέρα του τερμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου