Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11/12/2013


361 Στην Κωνσταντινούπολη ο Ιουλιανός αναγνωρίζεται μοναδικός αυτοκράτορας. Επιχειρεί να αποκαταστήσει τη ρωμαϊκή θρησκεία.
630 Μουσουλμανικός στρατός υπό τον Μωάμεθ κατακτά τη Μέκκα. Οι κάτοικοι ασπάζονται μαζικά το Ισλάμ.
1282 Κατάκτηση της Ουαλίας από τον Εδουάρδο Α'. Ο Ουαλός πρίγκιπας Λιουέλιν ο Eσχατος σκοτώνεται σε αψιμαχία με τους Aγγλους στο Σίλμερι της Νότιας Ουαλίας.
1688 Eνδοξη Επανάσταση. Ο Ιάκωβος Β' της Αγγλίας παραιτείται από τον θρόνο, ρίχνοντας τη Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους στον ποταμό Τάμεση.
1792 Γαλλική Επανάσταση. Αρχίζει η δίκη του Λουδοβίκου ΙΣΤ, κατηγορούμενου για προδοσία. Θα καταδικαστεί σε θάνατο και θα καρατομηθεί.
1941 Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Γερμανία και η Ιταλία κηρύσσουν τον πόλεμο στις ΗΠΑ στον απόηχο της ιαπωνικής επιδρομής στο Περλ Χάρμπορ.
1981 Εμφύλιος του Σαλβαδόρ. Σφαγή του Ελ Μοτζότε. Ο στρατός σκοτώνει περισσότερους από 900 αμάχους στη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων εναντίον των ανταρτών.
1990. Καθιερώνεται για πρώτη φορά στη Βουλή η Ωρα του Πρωθυπουργού. Ο Κώστας Μητσοτάκης απαντά σε ερώτηση του προέδρου του Συνασπισμού Χαρίλαου Φλωράκη για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
1997 Στο Κιότο της Ιαπωνίας, στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, υπογράφεται η συνθήκη για τη μείωση κατά 5,2% της εκπομπής ρύπων από τις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες.
2001 Η ΛΔ της Κίνας εντάσσεται στον Διεθνή Οργανισμό Εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου