Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

                                                        1. Home Alone   

Η πιο δημοφιλής χριστουγεννιάτικη ταινία εδώ και... 23 χρόνια! Ο 8χρονος Κέβιν μένει κατά λάθος μόνος στο σπίτι, ενώ ολόκληρη η οικογένειά του ταξιδεύει για το Παρίσι για να περάσει τις ημέρες των γιορτών. Ο μικρός Κέβιν καλείται να υπερασπιστεί το σπίτι του απέναντι σε επίδοξους διαρρήκτες που τα "βάζουν" μαζί του. Χριστουγεννιάτικες εικόνες, χιονισμένο τοπίο και πολύ πολύ γέλιο!
                                                      2. The Holiday
Δύο κοπέλες, η Iris (Kate Winslet) και η Amanda (Cameron Diaz), απογοητευμένες από τους άντρες αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για την περίοδο των Χριστουγέννων. Έτσι, για 15 μέρες, η Iris θα μείνει στη βίλα της Amanda στο Λος Άντζελες και η Amanda στο σπίτι της Iris που βρίσκεται σε ένα γραφικό χωριό του Λονδίνου. Ο έρωτας δε θα αργήσει να τους χτυπήσει την πόρτα.
                                                       3. The Polar Express
Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι για ένα παιδί που αμφισβητεί την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ο μικρός Billy επιβιβάζεται σε μία μαγική αμαξοστοιχία με προορισμό τον Βόρειο Πόλο και μαζί με τους συνομίληκους συνεπιβάτες του και τον οδηγό του τρένου θα ζήσουν μία συναρπαστική εμπειρία και ένα μαγικό ταξίδι που υμνεί τη μαγεία των Χριστουγέννων                                                                                                                                                                         4. Arthur Christmas
Ο Arthur δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί, αλλά ο αδέξιος και καλοσυνάτος γιος του Αϊ Βασίλη. Μετά από λάθος υπολογισμούς, ο Arthur θα κληθεί να φέρει εις πέρας την αποστολή μοιράσματος των δώρων, πριν ξημερώσει η μέρα των Χριστουγέννων. Μία ξεκαρδιστική χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους.                                                                             5. Serendipity             

Δύο άγνωστοι άνθρωποι συναντιούνται τυχαία στη Νέα Υόρκη ενώ κάνουν τις τελευταίες αγορές λίγο πριν τις ημέρες των γιορτών. Περνούν μαζί μια ολόκληρη μέρα χωρίς να γνωρίζουν καν ο ένας το όνομα του άλλου, ενώ η ερωτική έλξη είναι εμφανής και από τις δύο πλευρές. Στο τέλος της βραδιάς χωρίζονται αφήνοντας στην τύχη το αν θα ξαναβρεθούν. Μία ρομαντική ταινία για τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα στους ερωτευμένους.
                                                          6. Noel
Με φόντο την χιονισμένη Νέα Υόρκη εκτυλίσσονται οι ιστορίες πέντε διαφορετικών ανθρώπων που αναζητούν τον έρωτα, την αγάπη και την συντροφικότητα. Οι ζωές τους μπλέκονται με μαγικό τρόπο και ο καθένας με τη σειρά του θα ζήσει με μοναδικό τρόπο το θαύμα των Χριστουγέννων.
                                                          7. New Year's Eve 
Με ένα εξαιρετικό καστ διάσημων ηθοποιών του Χόλιγουντ η ταινία εκτυλίσσεται την πιο συναρπαστική ημέρα της χρονιάς, αυτή της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Η αγάπη, ο έρωτας, η συγχώρεση, η ελπίδα και τα νέα ξεκινήματα είναι τα κύρια θέματα που διαπραγματεύεται η ταινία, μέσα από τις μοναδικές ιστορίες των πρωταγωνιστών της.
                                                           8. It's A Wonderful Life      
Έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών. Ο George Bailey (James Stewart) είναι ένας καλόκαρδος και συμπονετικός άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τους συναθρώπους του. Την παραμονή των Χριστουγέννων, απογοητευμένος από οικονομικά χρέη αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του, όταν εμφανίζεται ο φύλακας-άγγελος του για να του δείξει πώς θα ήταν η ζωή των δικών του ανθρώπων αν δεν υπήρχε.
                                                          9. Love Actually
Μία ταινία που δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα καλύτερα christmas movies. Με φόντο το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο εκτυλίσσονται 8 διαφορετικές (αρχικά) ιστορίες αγάπης, με τους πρωταγωνιστές να έρχονται αντιμέτωποι με τους φόβους, τις δυσκολίες και τις ανασφάλειές τους. Μία από τις πιο ρομαντικές ταινίες που θα σε συγκινήσει και θα σε κάνει να... ερωτευτείς ξανά! 
*Iconic σκηνή: Η γραπτή ερωτική εξομολόγηση του Mark (Andrew Lincoln) στην Juliet (Keira Knightley).                   
                                                         10. Joyeux Noël (Merry Christmas)
Τo υποψήφιο για Όσκαρ δράμα επικεντρώνεται σε όσα συμβαίνουν στα χαρακώματα της Σκωτίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Καυστικό και τρυφερό, το Joyeux Noël είναι ένα από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα φιλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου