Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Χιονιάς πλήττει ΗΠΑ, Ιταλία και Βουλγαρία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έφερε χιόνι ακόμη και σε περιοχές του νότου όπου χιονίζει σπανίως, πλήττει τις ΗΠΑ αλλά και χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Βουλγαρία, στερώντας την ζωή σε αρκετούς ανθρώπους και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

                                                                                                                                   Στις ΗΠΑ, χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και νότια, στη Τζόρτζια, που χιονίζει σπάνια, το χιόνι ξεπέρασε τα δύο εκατοστά. Εκατομμύρια κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι μ' ένα ασυνήθιστο κύμα ψύχους, με χιονοπτώσεις, παγετό και χιονόνερο.

Η θερμοκρασία "έκανε βουτιά" υπό το μηδέν, στις συνήθως θερμότερες νότιες πολιτείες. Αυτοκινητόδρομοι παρέλυσαν, ενώ πάνω από 900 πτήσεις ακυρώθηκαν, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Από το Τέξας μέχρι τη Βιρτζίνια, οι αρχές προειδοποιούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Παράλληλα, πιο τσουχτερό είναι το κρύο στις μεσοδυτικές πολιτείες, όπου η θερμοκρασία των παγωμένων ανέμων άγγιξε ακόμη και τους -40 βαθμούς Κελσίου. Στο Σικάγο, η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -16 βαθμούς. Από τα κεντροδυτικά μέχρι τα νότια και ανατολικά, σχολεία και κυβερνητικά κτίρια είναι κλειστά. Στη βόρεια Καρολίνα, ένα σχολικό αναποδογύρισε, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
Στην Αλαμπάμα, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία που σχετίζονται με την κακοκαιρία. Στο έλεος του χιονιά βρίσκεται και η Βουλγαρία, όπου τις τελευταίες δύο μέρες, έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ενώ δεκάδες χωριά στα ανατολικά είναι αποκλεισμένα στα χιόνια.

Στην Ιταλία, ένα λευκό πέπλο καλύπτει όλη τη βόρεια χώρα, ενώ χιόνι κάλυψε ακόμα και τις παραλίες στο θέρετρο του Ρίμινι, στην Αδριατική Θάλασσα.
Στην περιοχή Λ' Άκουϊλα τρεις σκιέρ που είχαν βγει εκτός πίστας, τραυματίστηκαν κι ο ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου