Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE

«Χρονομηχανή» στο Google Maps Street ViewΔυνατότητες «χρονομηχανής» έδωσε η Google στη δημοφιλή υπηρεσία Street View του Google Maps, η οποία επιτρέπει πλέον στον χρήστη να «ταξιδέψει πίσω στον χρόνο» και να δει πόσο έχουν αλλάξει κάποιες τοποθεσίες ανά το πέρασμα των ετών.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό επιτρέπει στον χρήστη να δει αλλαγές σε τοπία, κτήρια, δρόμους και ακόμη και ολόκληρες γειτονιές από όλο τον κόσμο από το 2007 και μετά – έτος κατά το οποίο ξεκίνησε το πρόγραμμα χαρτογράφησης της εταιρείας.
Ειδικότερα, ο χρήστης κάνει κλικ σε ένα νέο εικονίδιο που εμφανίζεται σε γωνία της οθόνης ενώ χρησιμοποιεί το Street View στο Google Maps σε υπολογιστές desktop ή laptop, ενεργοποιώντας έτσι τη «χρονομηχανή». Στη συνέχεια αλλάζει τον χρόνο ή και την εποχή που θέλει να δει, και βλέπει πώς η εικόνα έχει αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου.
«Αν κάποτε ονειρευτήκατε να γίνεται χρονοταξιδιώτης σαν τον “Ντοκ” Μπράουν (του “Back to the Future”) τώρα είναι η ευκαιρία σας» έγραψε σε blog post ο Βινέι Σετ, product manager του Google Street View. «Συγκεντρώσαμε εικόνες από παλαιότερες συλλογές του Street View από το 2007 για να δημιουργήσουμε αυτήν την ψηφιακή χρονοκάψουλα του κόσμου».
GOOGLEBLOG.BLOGSPOT.GR
Η καταστροφή στην Onagawa, στην Ιαπωνία μετά τον σεισμό του 2011.
«Πλέον με το Street View μπορείτε να δείτε την εξέλιξη ενός αξιοθέατου από την αρχή του, όπως ο Freedom Tower στη Νέα Υόρκη, ή το 2014 World Cup Stadium στη Φορταλέτσα της Βραζιλίας. Το νέο χαρακτηριστικό μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ψηφιακό χρονολόγιο της πρόσφατης ιστορίας, όπως στην περίπτωση της ανοικοδόμησης μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του 2011 στην Οναγκάβα της Ιαπωνίας. Μπορείτε επίσης να βιώσετε διαφορετικές εποχές και να δείτε πώς θα ήταν να κινείστε σε ιταλικούς δρόμους το καλοκαίρι και τον χειμώνα».
«Ξεχάστε τα 88 μίλια την ώρα σε μια DeLorean (δεύτερη αναφορά στο “Back to the Future”)- μπορείτε να μείνετε εκεί που είστε και να χρησιμοποιήσετε το Google Maps για να εξερευνήσετε εικονικά τον κόσμο όπως είναι και όπως ήταν. Καλά ταξίδια στον χρόνο!» έγραψε σχετικά ο Βινέι Σετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου