Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

GAME OF THRONES: ΤΑ ΜΕΡΗ ΟΠΟΥ ΓΥΡΙΣΤΗΚΕ Η ΣΕΙΡΑ

Η τέταρτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο μόλις έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση και εμείς… σας παρουσιάζουμε τα εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη όπου έχουν πραγματοποιηθεί τα γυρίσματα της πιο επικής σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης.
Η αλήθεια είναι πως πολλά από τα πλάνα που βλέπουμε στις μικρές οθόνες μας έχουν υποστεί τεράστια επεξεργασία, όμως όλα τα τοπία και τα κάστρα υπάρχουν στην πραγματικότητα. Οι παραγωγοί της σειράς ταξίδευαν για πολλούς μήνες σε όλο το κόσμο για να βρουν τα κατάλληλες γωνιές του πλανήτη για τα βασίλεια του Γουέστερος για να απεικονίσουν το Κινγκς Λάντινγκ, τις επαρχίες του Βορρά, τη πόλη του Γουίντερφελ, όπου βασιλεύουν οι Σταρκ, τους Σιδηρούς Νήσους, για το κάστρο των Αθανάτων, τα μέρη πέρα από το Τείχος, τις ερήμους που προετοιμάζει το στόλο της η Καλίσι,
Η πρωτεύουσα των Γουέστερος, το Κινγκς Λάντινγκ είναι η παλιά πόλη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και οι πολεμίστρες του Ρεντ Κιπ, είναι το κάστρο Λοβριτζενακ στην ίδια πόλη. Επίσης στην Κροατία είναι το κάστρο των Αθανάτων, που στην πραγματικότητα είναι ο πύργος Μινσέτα, καθώς και η εύρωστη πόλη Κάρθ που είναι το Κροατικό νησί Λόκρουμ.
Όσο για τις επαρχίες του Βορρά, οι παραγωγοί ταξίδεψαν στη συννεφιασμένη Βόρεια Ιρλανδία. Ετσι τα δάση του Βορρά είναι το Εθνικό Πάρκο Τόλιμουρ, η πόλη του Γουίντερφελ, όπου βασιλεύουν οι Σταρκ, είναι το κάστρο Βάρντ και η παραλία Ντράγκονστόουν, είναι ο Ιρλανδικός ναός Μουσενταν. Επίσης ο σκοτεινός και επικίνδυνος δρόμος από το Γουίντερφελ μέχρι το Κινγκς Λάντινγκ είναι οι «σκοτεινοί θάμνοι» της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ το Λιμάνι είναι το Λιμάνι του Μπαλιντου.
Στην παγωμένη Ισλανδία βρίσκεται το τείχος της Φρουράς για την οποία έφυγε ο Τζον Σνόου. Συγκεκριμένα, οι τρομακτικές εκτάσεις «βόρεια του τείχους» είναι το Βατνατζοκαλ της Ισλανδίας και τα παγωμένα βουνά είναι μία χειμερινή άποψη της περιοχής Χοφνταμπρέκα. Τέλος η ζεστή λίμνη που έκανε το μπάνιο του ο Τζον Σνόου είναι η «σπηλιά της λάβας» Γκροταγκτζα στην Ισλανδία.
Το ταξίδι της Ντανέιρις για την αναζήτηση του θρόνου της περνάει μέσα από το Μαρόκο, όπου το Γιουνκάι είναι στην πραγματικότητα το Αιτ Μπενχάντου και η Ασταπορ το Εσακίρα.
Τέλος, ορισμένες σκηνές έχουν γυριστεί και στην πανέμορφη καστρόπολη της Μάλτας. O αιματοβαμμένος γάμος των Ντοθράκι γυρίστηκε στην πέτρινη ακτή Αζούρε της Μάλτας. Ενώ. η πύλη του Κινγκς Λάντινγκ είναι η πύλη Μντίνα της Μάλτας και η μεγάλη κόκκινη πύλη, είναι στην πραγματικότητα το φρούριο Ρικασόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου