Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΧΑΠΙ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ

Κι αυτό γιατί μια επιστημονική ομάδα στις ΗΠΑ σκέφτηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παρουσιάζει το κακάο, συγκεντρώνοντάς τες σε ένα χάπι που θα προλαμβάνει την καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό!    Για πολλούς η σοκολάτα αποτελεί... φάρμακο για κάθε φορά που δεν αισθάνονται καλά, φαίνεται όμως ότι μπορεί να γίνει φάρμακο στην κυριολεξία.

Κι αυτό γιατί μια επιστημονική ομάδα στις ΗΠΑ σκέφτηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παρουσιάζει το κακάο, συγκεντρώνοντάς τες σε ένα χάπι που θα προλαμβάνει την καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό!
Σύμφωνα με την επιστημονική ανακοίνωση, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα χάπι που περιέχει φλαβανόλες σε υψηλές δόσεις, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι εκείνες που μπορεί να πάρει κανείς όταν καταναλώνει μαύρη σοκολάτα.
Μάλιστα, το χάπι περιέχει μόνο τις ουσίες από το κακάο και όχι τα υπόλοιπα συστατικά της σοκολάτας, όπως η ζάχαρη και τα λιπαρά, γι’ αυτό και οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορεί να προλάβει τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
Οι κλινικές δοκιμές του χαπιού αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα από ερευνητές του νοσοκομείου Brigham and Women’s στη Βοστόνη, με τη συμμετοχή 18.000 ατόμων. Μάλιστα, θα περιλαμβάνουν και δεύτερο σκέλος, στο οποίο θα δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα των πολυβιταμινών όταν λαμβάνονται σε μορφή κάψουλας, σε σχέση με την πρόληψη του καρκίνου.
Οι δοκιμές θα είναι οι πρώτες που γίνονται για τις φλαβονόλες σε τόσο μεγάλη κλίμακα, ενώ σύμφωνα με την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ JoAnn Manson, τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο με εκχυλίσματα από τους κόκκους του κακάου δεν περιλαμβάνουν τις συγκεκριμένες ουσίες.
Η ίδια διευκρίνισε επίσης ότι το χάπι δεν έχει γεύση σοκολάτας.
Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, το κακάο όταν καταναλώνεται με μέτρο μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της πίεσης και της χοληστερόλης, την κατάσταση των αρτηριών και να βοηθήσει τον οργανισμό να χρησιμοποιεί καλύτερα την ινσουλίνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου