Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΟΙ 7 ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ


Mεγαλοπρεπής, πολύβουη, μ’ ένα εξωτικό χρώμα και διάθεση κερδίζει τον επισκέπτη. Το clickatlife.gr σας δείχνει τις πιο όμορφες πόλεις της Ασίας. Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!

Mπανγκόκ
H πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης είναι γνωστή και ως πόλη των Αγγέλων. Είναι μια πόλη των αντιθέσεων. Δίπλα στα χλιδάτα ξενοδοχεία θα δείτε  φτωχογειτονιές. Είναι πυκνοκατοικημένη, αφού μιλάμε για μια πόλη 10.000.000 κατοίκων και όλα κινούνται σε γρήγορους-και εξωτικούς- ρυθμούς.
Τόκιο
Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είναι πολύβουη, σαν ένα μελίσσι 13.000.000 κατοίκων. Είναι μια πόλη που μοιάζει σαν να έχει βγει από το μέλλον. Εδώ θα χορτάσετε μαγικές εικόνες και sushi μέχρι τελικής πτώσης.
Πεκίνο
Η πρωτεύουσα των Κινέζων αυτοκρατόρων φιλοξενεί περίπου 22.000.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε πληθυσμό μετά τη Σαγκάη. Αρχικά η πόλη λεγόταν "Ζανγκντού" που περιέγραφε την κεντρική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας και μετονομάστηκε σε "Μπεϊζίν" που σημαίνει βόρεια πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644).
Σαγκάη
Είναι η μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Κίνας. Είναι η κινέζικη βερσιόν της Νέας Υόρκης και ο επισκέπτης μένει με το στόμα ανοιχτό.
Φυσικά οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι σε ό,τι αφορά τη διαμονή, είναι μία από τις ακριβότερες κινεζικές πόλεις 
Χόνγκ Κόνγκ
Η πόλη είναι πανάκριβη, πολυσύχναστη και πολύ βρώμικη. Παρά τα 156 χρόνια βρετανικής κυριαρχίας, η πόλη είναι εμφανώς κινεζική. Ακολουθώντας την τουριστική οδό Ναθάν μέχρι το τέλος της, αναδύεται το πραγματικό Χόνγκ Κόνγκ γεμάτο κόσμο. Στην αγορά του χρυσόψαρου, οι λάτρεις διαλέγουν τα νέα τους κατοικίδια, ενώ δίπλα οι gourmet τύποι διαλέγουν το μεσημεριανό τους φαγητό. Και δίπλα, στο dai pai dong, οι χρήστες των chopsticks  καταβροχθίζουν κοτόπουλο και κεμπάπ.
Σιγκαπούρη
Είναι η ακριβότερη χώρα για να ζείς, οπότε πριν έρθετε για διακοπές, πρέπει να έχετε μαζέψει ένα μικρό κομπόδεμα. Πρόκειται  για μια αρκετά ισχυρή οικονομία, μία από τις ονομαζόμενες ασιατικές τίγρεις.

Κουάλα Λουμπούρ
Είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 1.809.699 κάτοικοι. Στο κέντρο της πόλης, συμβαίνουν όλα. Η  σύγχρονη αρχιτεκτονική παντρεύεται με τα περίτεχνα παραδοσιακά κτίρια, τα εκθαμβωτικά μουσουλμανικά τεμένη, τους  βουδιστικούς και ινδουιστικούς ναούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου