Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Η συμφωνία της Ομοσπονδίας με τον μέχρι πρότινος αρχηγό της «γαλανόλευκης» είναι διετούς διάρκειας, όπως ανακοινώθηκε μετά το διοικητικό συμβούλιο της ανώτατης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου.                                                 Μέλος της εθνικής ομάδαςτων ανδρών είναι και πάλι ο Γιώργος Καραγκούνης, αυτή την φορά όχι ως ποδοσφαιριστής, αλλά σε άλλο πόστο που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Κλάουντιο Ρανιέρι.

Η συμφωνία της Ομοσπονδίας με τον μέχρι πρότινος αρχηγό της «γαλανόλευκης» είναι διετούς διάρκειας, όπως ανακοινώθηκε μετά το διοικητικό συμβούλιο της ανώτατης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Με το Γιώργο Καραγκούνη είχε γίνει η πρώτη επαφή στη διάρκεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ πρόσφατα και συγκεκριμένα στο περιθώριο του αγώνα με τη Ρουμανία για τα προκριματικά του EURO, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής είχε και νέα επαφή με τον «τυπάρα» για το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει ο ρόλος του 37χρονου άσου δεν έχει σχέση με εκείνον του Τάκη Φύσσα, δηλαδή,  δεν θα ασχολείται με οργανωτικά ζητήματα της ομάδας, αλλά περισσότερο με τα αγωνιστικά.
Ο πρώην,πια, παίκτης της Φούλαμ και του Παναθηναϊκού, θα πιάσει άμεσα δουλειά και θα βρεθεί στο πλευρό της εθνικής στα προσεχή ματς των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016, με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι στις 11 Οκτωβρίου και με τα Νησιά Φερόε στο Καραϊσκάκη, τρεις μέρες αργότερα.
Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πως η Εθνική θα δώσει φιλικό με τη Ρωσία του Φάμπιο Καπέλο στις 18 Νοεμβρίου, ενώ ο Κώστας Τσάνας ανέλαβε ρόλο συντονιστή των περιφερειακών προπονητών.
Αναλυτικά, οι αποφάσεις της ΕΠΟ:
Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
-Ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου Γιώργου Σαρρή για τη σύναψη διετούς συμβολαίου με τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος θα αναλάβει πόστο στις Εθνικές Ομάδες. Ο ακριβής καθορισμός των αρμοδιοτήτων του Γιώργου Καραγκούνη, θα αποφασιστεί μετά τη συνάντηση που θα έχει ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ανδρών με τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Κλάουντιο Ρανιέρι. Ο Γιώργος Καραγκούνης θα παρουσιαστεί επίσημα από την ΕΠΟ τις προσεχείς ημέρες σε ειδική εκδήλωση. Για την ημερομηνία, ώρα και τόπο διεξαγωγής της θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.
-Ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση για την πρόσληψη των ακόλουθων περιφερειακών προπονητών: Γεώργιος Φοιρός (1η περιφέρεια), Πέτρος Στόιλας (2η περιφέρεια), Νικόλαος Βασιλείου (3η περιφέρεια), Νικόλαος Θεοδοσιάδης (4η περιφέρεια), Γεώργιος Λαδιάς (5η περιφέρεια), Παναγιώτης Τοκπασίδης (6η περιφέρεια), Σπυρίδων Λιβαθηνός (7η περιφέρεια), Βασίλειος Νταλαπέρας (8η περιφέρεια), Πολύβιος Χατζόπουλος (9η περιφέρεια), Ευάγγελος Σπανός (10η περιφέρεια), Ευάγγελος Πρόκος (11η περιφέρεια).
Συντονιστής των περιφερειακών προπονητών θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας και ήδη έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω συγκεντρώσεις: 3/10/2014 στην Αθήνα, 13/10/2014 στη Κρήτη, 15/10/2014 στην Αθήνα και 17/10/2014 στη Θεσσαλονίκη.
-Ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου Γιώργου Σαρρή για τη σύσταση επιτροπής εντός της ΕΠΟ, η οποία θα ετοιμάσει και θα υποβάλει προς το υπουργείο Πολιτισμού τις προτάσεις της Ομοσπονδίας ενόψει της κατάθεσης του νέου αθλητικού νόμου. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν οι Γιώργος Βούρβαχης, Παυσανίας Παπανικολάου, Βαγγέλης Τοπολιάτης, Δημήτρης Αγραφιώτης, Σπύρος Καλογιάννης, Χρήστος Υφαντής και Βασίλης Σαράκης.
-Ενέκρινε την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα της Εθνικής Ανδρών με την αντίστοιχη της Ρωσίας στις 18/11/2014.
-Ενέκρινε την εισήγηση, κατόπιν και προτάσεως της FIFA, των αρμόδιων υπηρεσιών, για καθορισμό των περιόδων μετεγγραφών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016. Αυτές θα είναι 1/7-31/8/2015 η θερινή και 2/1-1/2/2016 η χειμερινή.
-Τέλος, ο κ. Γεώργιος Καραμελίδης υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για προσωπικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου