Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ

Τσουχτερό κρύο και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά έξι με οκτώ βαθμούς Κελσίου - «Άσπρη μέρα» στα βόρεια και τα ανατολικά - Χιόνια την Τετάρτη ακόμα και στην Αθήνα - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για όλη την εβδομάδα

Τσουχτερό κρύο και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα σε όλη τη χώρα, με τις καιρικές συνθήκες να επιδεινώνονται από αύριο, Τετάρτη.

Το «κύμα» ψύχους που θα μας επισκεφθεί θα πλήξει αρχικά το βόρειο τμήμα της χώρας και σταδιακά θα εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα και μετά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 Μποφόρ.

Ο υδράργυρος αναμένεται να κάνει «βουτιά» κατά έξι με οκτώ βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα πάντως με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα πρώτα χιόνια αναμένονται από σήμερα το απόγευμα στην ανατολική και βόρεια χώρα, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν και να πνέουν βόρειοι 6 με 8 Μποφόρ.
Σήμερα θα αρχίσει η ψυχρή εισβολή από τα βόρεια. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά 

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ στα ανατολικά και τοπικά 7 Μποφόρ. Βαθμιαία θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ, ενώ αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση από τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 Βαθμοί Κελσίου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου