Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Νο γηπεδο η ανακατασκευη του Καμπ Νου θελει η Μπαρτσελονα

Εγκαταλείπει το «Καμπ Νου» η Μπαρτσελόνα για μια έδρα μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη; 
Το διοικητικό συμβούλιο της Βαρκελώνης θα διεξάγει δημοψήφισμα στις αρχές του επόμενου έτους, το αποτέλεσμα του οποίου θα μπορούσε να σημάνει την απομάκρυνση των «μπλαουγκράνα» από την ιστορική έδρα τους για ένα νέο στάδιο, χωρητικότητας 105.000 θέσεων.
Μια δεύτερη επιλογή, πάντως, είναι η επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης, που αυτή τη στιγμή αριθμεί 99.000 καθίσματα. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον επόμενο μήνα, αλλά όποια και από τις δύο επιλογές προκριθεί θα σημάνει πως η πρωταθλήτρια Ισπανίας θα διαθέτει το τρίτο μεγαλύτερο στάδιο στον κόσμο.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Δ.Σ., Τόνι Φρέισα, ο σύλλογος εξετάζει δύο επιλογές, που είναι «η κατασκευή ενός νέου γηπέδου ή μια βαθιά αναδιαμόρφωση του πρότζεκτ που θα αποτελέσει ένα νέο στάδιο, διατηρώντας τη σημερινή δομή του ‘’Καμπ Νόου΄΄».
«Και στις δύο περιπτώσεις, η εγκατάσταση θα έχει χωρητικότητα 105.000 θέσεις. Το γήπεδο θα πρέπει να στεγαστεί, θα υπάρξει κατασκευή ενός νέο Παλέ χωρητικότητας 12.000 θέσεων, παρακείμενο γήπεδο με χωρητικότητα 2.000 θέσεις και 6.000 νέες θέσεις στάθμευσης», πρόσθεσε.
«Έχουμε σημειώσει πρόοδο, έχουμε όλες τις πληροφορίες και είμαστε σε θέση να πάρουμε μια απόφαση. Οι λύσεις πρέπει να είναι βιώσιμες από τεχνική άποψη, πολεοδομική και οικονομική. Εμείς ποτέ δεν θα υποβάλαμε ένα σχέδιο που θα έθετε σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του συλλόγου», συμπλήρωσε ο Φρέισα.
Να σημειωθεί ότι το 99.354 θέσεων «Καμπ Νου», που αποτελεί σπίτι του καταλανικού συλλόγου από το 1957, είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου