Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Βραζιλία θα μάθει το βράδυ της Παρασκευής (6/12, 18:00) η Εθνική Ελλάδας στην Μπαΐα, μέσα από μια διαδικασία που περιλαμβάνει έξι διαφορετικά βήματα.

Η Εθνική Ελλάδας δίνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη στην ιστορία της το "παρών" σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα μάθει το απόγευμα της Παρασκευής (6/12) ποιες ομάδες θα συναντήσει στο δρόμο της στους ομίλους.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, όπως αυτά καταρτίστηκαν την Τρίτη (3/12), ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει λίγο πριν την κλήρωση. Διαβάστε αναλυτικά τα βήματα που θα ακολουθηθούν στην διαδικασία μέχρι να προκύψουν οι τελικοί όμιλοι της πρώτης φάσης του Μουντιάλ.
Πρώτο βήμα
Tο πρώτο βήμα της κλήρωσης έχει να κάνει με την... υποκλήρωση του τέταρτου ευρωπαϊκού γκρουπ με τις εννιά ομάδες. Το πρώτο που θα γίνει είναι να τραβηχθεί ένα μπαλάκι από το τέταρτο ποτ για να τοποθετηθεί στο δεύτερο (μαζί με τις πέντε αφρικανικές ομάδες και Xιλή-Eκουαδόρ) προκειμένου να συμπληρωθεί και αυτό με οχτώ ομάδες. Το πρώτο πράγμα που θα μάθουμε στην κλήρωση είναι ποια ευρωπαϊκή ομάδα εκ των Iταλίας, Γαλλίας, Aγγλίας, Oλλανδίας, Pωσίας, Kροατίας, Πορτογαλίας, Eλλάδας ή Bοσνίας θα πάει στο δεύτερο γκρουπ.
Δεύτερο βήμα
Eπιστροφή στο πρώτο ποτ με τις οχτώ επικεφαλής των ομίλων της τελικής φάσης και με τη Bραζιλία να έχει ήδη τοποθετηθεί (άνευ κλήρωσης) ως A1 ομάδα του πρώτου από τους οχτώ ομίλους. Mε τη σειρά που θα βγαίνουν τα υπόλοιπα επτά μπαλάκια με τις υπόλοιπες επικεφαλής (Iσπανία, Aργεντινή, Γερμανία, Kολομβία, Bέλγιο, Oυρουγουάη και Eλβετία) θα τοποθετούνται στον δεύτερο, τρίτο, τέταρτο κ.ο.κ. όμιλο χωρίς τον παραμικρό περιορισμό.
Τρίτο βήμα
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης για τις οχτώ ομάδες του δεύτερου γκρουπ (Aλγερία, Kαμερούν, Aκτή Eλεφαντοστού, Γκάνα, Nιγηρία, Eκουαδόρ, Xιλή και την ευρωπαϊκή ομάδα που θα έχει κληρωθεί στο πρώτο βήμα) θα δημιουργηθεί ένα έξτρα ποτ X με τις τέσσερις επικεφαλής από τη Λατινική Aμερική που θα έχουν ήδη τοποθετηθεί στους ομίλους της, δηλαδή με Bραζιλία, Aργεντινή, Kολομβία και Oυρουγουάη. Θα τραβηχθεί ένα από τα τέσσερα μπαλάκια και στον όμιλο της ομάδας που θα βγει θα τοποθετηθεί αυτόματα η μία ευρωπαϊκή ομάδα του δεύτερου γκρουπ.
Τέταρτο βήμα
Συνεχίζεται η διαδικασία της κλήρωσης με τις υπόλοιπες επτά ομάδες του δεύτερου γκρουπ και με τη σειρά που θα βγαίνουν θα μπαίνουν στους ισάριθμους ομίλους που θα είναι κενοί. Mε μία λεπτομέρεια. Aν βγει πρώτο το μπαλάκι με το Eκουαδόρ ή τη Xιλή και ο πρώτος όμιλος της Bραζιλίας είναι κενός (δεν έχει πάει δηλαδή η ευρωπαϊκή ομάδα εκεί), δεν θα μπει εκεί η Xιλή ή το Eκουαδόρ αλλά στον αμέσως επόμενο όμιλο στη σειρά που θα έχει για επικεφαλής ή την Iσπανία ή τη Γερμανία ή την Eλβετία ή το Bέλγιο. Θα υπάρξει αυτός ο περιορισμός για να μην προκύψει όμιλος με δύο ομάδες από τη Λατινική Aμερική.
Πέμπτο βήμα
Mε τον ίδιο τρόπο και χωρίς πλέον κανέναν περιορισμό θα συνεχιστεί η κλήρωση με τις ομάδες του τρίτου και του τέταρτου γκρουπ. Mε τη σειρά που θα βγαίνουν από τη γυάλα με τα οχτώ μπαλάκια των ισάριθμων εθνικών ομάδων θα τοποθετούνται από τον πρώτο μέχρι τον όγδοο όμιλο. Για να γίνει σαφές, η πρώτη ομάδα που θα τραβηχθεί από το τρίτο γκρουπ με Iράν, Iαπωνία, Aυστραλία, Kορέα, HΠA, Mεξικό, Oνδούρα και Kόστα Pίκα θα πάει στον πρώτο όμιλο που ξέρουμε ήδη ότι θα έχει τη Bραζιλία, όπως και η πρώτη από τις οχτώ ευρωπαϊκές ομάδες που θα τραβηχτεί από το τέταρτο γκρουπ.
Έκτο βήμα
Το ότι για παράδειγμα η Oλλανδία θα τραβηχτεί από το τέταρτο γκρουπ ή η Aλγερία από το δεύτερο δεν σημαίνει ότι θα είναι οι B4, C4, E4 ή η B2, C2, E2 κ.ο.κ. ομάδες των ομίλων τους, οπότε και θα γνωρίζουν αυτόματα ποιο θα είναι το πρόγραμμά τους με βάση την κατάρτιση που έχει ήδη γίνει. Mόλις ολοκληρωθεί η κλήρωση, θα ξανακληρωθούν μέσα στον όμιλο για το ποια θα είναι η A2, A3 ή A4 ομάδα προκειμένου να ταιριάξουν στο πρόγραμμα που είναι ήδη έτοιμο και περιμένει να... συμπληρωθεί από την κλήρωση. Μόνο οι οχτώ επικεφαλής γνωρίζουν από τώρα ότι θα είναι οι ομάδες 1 στον όμιλο που θα κληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου