Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

WINDOWS 7

Τι θα γίνει στα Windows 7 στις 31 Οκτωβρίου;

Από ό,τι φαίνεται η Microsoft αγαπά τα deadlines, με το πιο πρόσφατο από αυτά που έθεσε να αφορά στα Windows 7 και την παύση παροχής τους στους κατασκευαστές υπολογιστών μετά τις 31 Οκτωβρίου

Το deadline αυτό αφορά στις εκδόσεις Windows 7 Home Basic, Home Premium, Ultimate που δεν θα τις ξαναδούμε προεγκατεστημένες σε νέους υπολογιστές που ξεκινούν την εμπορική τους πορεία από τις 31 Οκτωβρίου και έπειτα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστούν οι εκδόσεις από την αγορά αφού είναι δεδομένο ότι υπάρχει ακόμα αρκετό stock στην αγορά υπολογιστών. Απλώς, μόλις τελειώσει αυτό θα κυκλοφορούν νέα μοντέλα με νεώτερες εκδόσεις των Windows. Η ημερομηνία αυτή δεν αφορά σε υπολογιστές με το Windows 7 Professional.
H υποστήριξη του Windows 7 με Service Pack 1, μέσα από updates και διόρθωση σφαλμάτων θα συνεχίσει μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2015, ενώ ζητήματα ασφαλείας θα λύνονται μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2020 για τους κατόχους ενός συστήματος με λειτουργικό σύστημα Windows 7.
Κανείς δεν γνωρίζει, βέβαια, εάν η Microsoft αποφασίσει να επεκτείνει αυτές τις ημερομηνίες, όπως έκανε ήδη με την υποστήριξη των Windows XP. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές που αγοράζουν ένα PC με Windows 8.1 μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υποβαθμίσουν το σύστημά τους σε Windows 7 Professional ή Windows Vista Business, αν και ειδικά για το τελευταίο δεν βρίσκουμε κανέναν ουσιαστικό λόγο για να το κάνει κάποιος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου