Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΤΖΕΡΑΡΝΤ, ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΓΛΙΑΣ

Ο Τζέραρντ λύγισε και μόνο στη σκέψη της κατάκτησης του τίτλου από τη Λίβερπουλ            Από το 1998, έτος που ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ προωθήθηκε από τα τμήματα των ακαδημιών στην πρώτη ομάδα των Κόκκινων, συμπληρώνονται αισίως 16 χρόνια! Στη διάρκειά τους ο 33χρονος πλέον διεθνής μέσος πανηγύρισε την κατάκτηση αρκετών τίτλων, με αποκορύφωμα εκείνον του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005, ποτέ όμως το πρωτάθλημα της Αγγλίας. Και χθες, στη σκέψη ότι πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ καθώς μετά τη νίκη (3-2) επί της Μάντσεστερ Σίτι απομένουν τέσσερα ματς για να αναδειχθεί πρωταθλητής, λύγισε. Το χέρι στο πρόσωπο για να κρύψει τα δάκρυά του αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης μαρτυρούσε το στρες που είχε βιώσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμπαίκτες του έσπευσαν δίπλα του και τον αγκάλιασαν. Εκείνοι γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα πόσο ανάγκη το έχει ο Τζέραρντ να νιώσει πρωταθλητής Αγγλίας, εξαργυρώνοντας την «ισόβια» παραμονή του στην ομάδα της καρδιάς του.


«Το ξέρω, παρασύρθηκα από το συναίσθημα και είναι ακόμα νωρίς, καθώς έχουμε τέσσερα ματς μπροστά μας. Αυτό το παιχνίδι όμως σήμαινε τόσο πολλά. Αυτή ήταν η πιο πειστική απόδειξή μας ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Και μαζί τα μεγαλύτερης διάρκειας 90 λεπτά που έχω παίξει ποτέ μου. Εχω νιώσει ξανά έτσι στο φινάλε μεγάλων αγώνων και τελικών, σε στιγμές που περιμένεις το τέλος και νομίζεις ότι ο χρόνος έχει σταματήσει να κυλάει. Σήμερα ήταν ακόμα χειρότερα... Λες και το ρολόι δούλευε προς τα πίσω και η Σίτι κέρδιζε λεπτά» είπε ο Τζέραρντ, εξηγώντας το ξέσπασμά του.Ηταν και ματς σημαδιακό... Οι οπαδοί της Λίβερπουλ είχαν ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό, το οποίο σχημάτισαν στις εξέδρες του Ανφιλντ πριν από την έναρξη του αγώνα, ως φόρο τιμής στους 96 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους περίπου πριν από 25 χρόνια (συγκεκριμένα στις 15/4/1989) σε ματς για το Κύπελλο Αγγλίας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. «Η τραγωδία του Χίλσμπορο και η επιθυμία μας να νικήσουμε για τις ψυχές που χάθηκαν, μας έκαναν ακόμα πιο αποφασιστικούς και δυνατούς» δήλωσε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος των Κόκκινων Ραχίμ Στέρλινγκ.

Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε κάμποσες φορές κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα το ταξίδι Παράδεισος - Κόλαση και τούμπαλιν. Προηγήθηκε με 2-0 (6' Στέρλινγκ, 26' Σκρτελ), δέχθηκε την ισοφάριση (57' Σίλβα, 62' αυτογκόλ Τζόνσον) στο δεύτερο ημίχρονο, αντίκρισε την απόλυτη καταστροφή όταν ο Σίλβα απέτυχε να σκοράρει από το μισό μέτρο και λυτρώθηκε χάρη στο τέρμα του Βραζιλιάνου Φελίπε Κουτίνιο, ο οποίος σφράγισε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ακόμα τέσσερις (ώστε να μην έχουν ανάγκη από άλλο αποτέλεσμα) και οι Κόκκινοι θα στεφθούν πρωταθλητές Αγγλίας για πρώτη φορά μετά το 1990!

Ως βασική διεκδικήτρια πλέον αναγνωρίζεται η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο. Πέρασε νικηφόρα (1-0 χάρη σε τέρμα του λυτρωτή στα τελευταία ματς Ντεμπά Μπα) από την έδρα της Σουόνσι και παραμένει δύο βαθμούς πίσω από τη Λίβερπουλ, η οποία την υποδέχεται σε δύο αγωνιστικές (και συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου) στο Ανφιλντ, στο απόλυτο πλέον ματς τίτλου.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ: Κρίσταλ Πάλας - Αστον Βίλα 1-0, Φούλαμ - Νόριτς 1-0, Σαουθάμπτον - Κάρντιφ 0-1, Στόουκ - Νιούκαστλ 1-0, Σάντερλαντ - Εβερτον 0-1, Γουέστ Μπρομ - Τότεναμ 3-3, Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-2, Σουόνσι - Τσέλσι 0-1.

Η βαθμολογία: Λίβερπουλ 77, Τσέλσι 75, Μάντσεστερ Σίτι 70 (με δύο ματς λιγότερα), Εβερτον 66, Αρσεναλ 64, Τότεναμ 60.

«Καταπληκτικοί»

Ο αναμορφωτής της Λίβερπουλ, ο βορειοϊρλανδός τεχνικός Μπρένταν Ρότζερς, δεν μπορούσε να κρύψει την ευχαρίστησή του: «Επειτα από τέτοια εμφάνιση και τον τρόπο που αντιδράσαμε όταν δεχθήκαμε την ισοφάριση, δεν μπορώ να πω κάτι διαφορετικό από το ότι ήμασταν καταπληκτικοί. Ηταν μία τεράστιας σημασίας νίκη την οποία μέχρι αύριο το πρωί δικαιούμαστε να απολαύσουμε και μετά να ξεχάσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου