Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΗΠΑ:ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥΣ

«ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ» ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ


ΗΠΑ: Εικόνες ισοπέδωσης και νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους
Συντρίμμια άφησε πίσω του το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων στις κεντρικές - νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 17 ανθρώπων στο Άρκανσο και την Οκλαχόμα, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν στο σκοτάδι επιζώντες.

Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν εκ θεμελίων σπίτια και «απογείωσαν» αυτοκίνητα στην κορυφή των ερειπίων της μικρής πόλης Βιλόνια του κεντρικού Άρκανσο, μία από τις κοινότητες που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κακοκαιρία.
Οι Αρχές του Άρκανσο ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βιλόνια, τρεις σε άλλα σημεία του Φόκνερ και έξι ακόμη σε όλη την πολιτεία. Ακόμη ένας θάνατος έχει καταγραφεί στην Οκλαχόμα.
Οι διασώστες συνεχίζουν να σκαλίζουν τα συντρίμμια στη Βιλόνια και ο εκπρόσωπος του γραφείο του σερίφη της κομητείας έκανε λόγο για «κατάσταση μαζικής καταστροφής».
ΗΠΑ: Εικόνες ισοπέδωσης και νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους
«Μία γειτονιά 50 περίπου σπιτιών έχει καταστραφεί. Πολλά σπίτια μάλιστα έχουν ξεριζωθεί από τα θεμέλια... Υπάρχουν και άλλα αναλόγως ισοπεδωμένα τμήματα και σε άλλα σημεία του Άρκανσο», δήλωσε στο Reutes, ο βουλευτής του Άρκανσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τιμ Γκρίφιν.
ΗΠΑ: Εικόνες ισοπέδωσης και νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους
Το Weather Channel της καλωδιακής τηλεόρασης έδειξε εικόνες αναποδογυρισμένων αυτοκινήτων σε δρόμο κοντά στο Μέιφλαουερ και σε κάποια από αυτά μέσα βρίσκονταν και άνθρωποι. Μοτοσικλετιστές έψαξαν σε τρακαρισμένα αυτοκίνητα για θύματα, ενώ άλλοι στέκονταν ζαλισμένοι στο δρόμο. Οι Αρχές προχώρησαν σε κλείσιμο του δρόμου.
ΗΠΑ: Εικόνες ισοπέδωσης και νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το ανατολικό τμήμα του Μέιφλαουερ στις 7.30 το απόγευμα, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου, ενώ έκοψε στα δύο δέντρα και έριξε κάτω στύλους του ηλεκτρικού ρεύματος, καθιστώντας δύσκολη την έρευνα στο σκοτάδι.
ΗΠΑ: Εικόνες ισοπέδωσης και νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους
Η Εθνική Φρουρά του Αρκανσο επιστρατεύτηκε για να προσφέρει τη βοήθειά του στην πολιτεία. Συνεργάτης του κυβερνήτη της πολιτείας δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Φόκνερ και Πουλάσκι, ενώ μία ακόμη απώλεια καταγράφηκε στην Κομητεία Γουάιτ.
Προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους ανακοινώθηκαν σε διάφορα τμήματα του Άρκανσο, του Τενεσί και του Μισισιπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου