Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ <ΝΩΕ> ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΣΕΛ ΚΡΟΟΥ

Τα μυστικά του «Νώε» πίσω από τις κάμερες                                                                

Η κιβωτός του «Νώε» στη νέα κινηματογραφική εποχή μάλλον χρειάστηκε να περάσει από μία νέα βιβλική καταστροφή πριν βγει στις ελληνικές αίθουσες.
                                                               
Η ταινία του Αρονόφσκι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Θρησκευτικές οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν ότι θίγονται τα πιστεύω τους, ισλαμικές χώρες απαγόρευσαν την προβολή της, η εταιρεία παραγωγής ήταν καθησυχαστική και ο Αρονόφσκι με τον Ράσελ Κρόου έφτασαν μέχρι τον Πάπα για να πάρουν τις ευλογίες του.

Τι συνέβη στην πραγματικότητα; Είναι τελικά τόσο τραγικό να απεικονίσεις σε μία κινηματογραφική οθόνη μία ιστορία με θρησκευτικές παραπομπές;
Στην ελληνική πραγματικότητα, οι δημοσιογράφοι ορκίστηκαν με την…υπογραφή τους να μην αποκαλύψουν τίποτα πριν την αυριανή ημέρα, οπότε και βγαίνει στις αίθουσες ο «Νώε».
PHOTOGRAPH: NIKO TAVERNISE/PARAM/NIKO TAVERNISE
Αν και στο εξωτερικό έχουν ήδη κυκλοφορήσει κριτικές, η εσωτερική αγορά κρατά καλά κρυμμένα μυστικά και παρακάλεσε όσους παρευρέθηκαν στη δημοσιογραφική προβολή, να κρατήσουν τις απόψεις τους λίγο ακόμα στα συρτάρια τους.
Επιπλέον, ο Αρονόφσκι δε χρησιμοποίησε ούτε για δείγμα πραγματικό ζώο στην ταινία. Είναι όλα ρέπλικες πραγματικών ζώων φτιαγμένες από τεχνολογικούς ειδήμονες.
Η εταιρεία φοβούμενη αντιδράσεις, έκανε τρία τελικά μοντάζ, ένα του Αρονόφσκι και 2 που δε γνώριζε ο σκηνοθέτης, για να προλάβει αντιδράσεις. Τελικά, κυκλοφόρησε αυτή του Αρονόφσκι, μετά από συμβιβασμούς και ατελείωτες διαπραγματεύσεις.
Πριν από τον Ράσελ Κρόου, ο ρόλος του Νώε είχε προταθεί στον Κρίστιαν Μπέιλ και τον Μάικλ Φασμπέντερ αλλά αρνήθηκαν λόγω άλλων προγραμμάτων στα επαγγελματικά τους.
Στην ταινία, ο Κρόου συνεργάζεται για τρίτη φορά με την Τζένιφερ Κόνελι.Έχουν ξαναπρωταγωνιστήσει στο «Ένας υπέροχος άνθρωπος» (2001) και «Μια χειμωνιάτικη ιστορία» (2014). Στην πρώτη μάλιστα υποδύθηκαν στο ζευγάρι, όπως και στο «Νώε».
Ο Ρέι Γουίνστον υποδύεται τον Τούμπαλ-κάιν αλλά δεν ήταν η πρώτη επιλογή της παραγωγής. Αρχικά, η παραγωγή θεωρούσε ότι ο Λίαμ Νίσον, ο Λιβ Σράιμπερ ή ο Βαλ Κίλμερ θα ήταν ίσως πιο καλοί σε αυτόν το ρόλο αλλά ο Αρονόφσκι επέμενε ότι ήθελε κάποιον να τα βάλει με τον Νώε και να «αντισταθεί» επί ίσοις όροις με τον Ράσελ Κρόου.
Για το ρόλο της Νάμι, που υποδύεται η Τζένιφερ Κόνελι, είχε προταθεί αρχικά η Τζούλιαν Μουρ.
Προς το παρόν η ταινία έχει απαγορευθεί σε Κατάρ, Μπαχρέιν, Αίγυπτο και Αραβικά Εμιράτα ενώ σε οικονομικό επίπεδο υπολογίζεται ότι κόστισε  125 εκατ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου