Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΘΡΗΝΕΙ

ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΓΓΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Θλίψη στο Χόλιγουντ για τον πρόωρο θάνατο του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Θλίψη στο Χόλιγουντ για τον πρόωρο θάνατο του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

Την απέραντη θλίψη αλλά και την έκπληξή τους εκφράζουν, ο ένας μετά τον άλλο, οι αστέρες του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης, οι οποίοι δείχνουν να δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν ότι ένας από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς του Χόλιγουντ έχασε τη ζωή του από, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Αν και η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ερευνά την υπόθεση και το γραφείο του Ιατροδικαστή αναμένεται να εξακριβώσει την ακριβή αιτία θανάτου, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο Χόφμαν βρέθηκε με μια σύριγγα στο χέρι του και ότι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν δύο μικρές πλαστικές σακούλες που περιείχαν μια ουσία που πιθανώς είναι ηρωίνη.
«Αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του πένθους. Παρακαλώ κρατήστε τον Φιλ στις σκέψεις και τις προσευχές σας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας του ηθοποιού ο οποίος είχε μακροχρόνια προβλήματα εθισμού στις ουσίες και το αλκοόλ. Ο Χόφμαν ήταν παντρεμένος με την Μιμί Ο' Ντόνελ και ήταν πατέρας τριών παιδιών.
Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο 46χρονος βραβευμένος με Όσκαρ Χόφμαν, βρέθηκε αναίσθητος στο πάτωμα του μπάνιου του στο διαμέρισμα του στο Γκρίνουιτς Βίλατζ, οι συλλυπητήριες δηλώσεις των συναδέλφων του με τις οποίες εκφράζουν τη θλίψη και την έκπληξή τους για τον πρόωρο θάνατο του πολύ καλού ηθοποιού διαδέχονται η μία την άλλη.
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν από τους πρώτους που εξέφρασαν τη λύπη τους για το χαμό του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού: «Είμαι πολύ, πολύ στεναχωρημένος για την απώλεια του Φιλ. Ήταν ένας υπέροχος ηθοποιός. Είναι από εκείνες τις στιγμές που λες: 'Αυτό δεν έπρεπε να γίνει'».

Δημοσιογράφοι και εικονολήπτες έχουν κατακλύσει την είσοδο του διαμερίσματος του βραβευμένου ηθοποιού στο Μανχάταν, όπου βρέθηκε νεκρός.
Δημοσιογράφοι και εικονολήπτες έχουν κατακλύσει την είσοδο του διαμερίσματος του βραβευμένου ηθοποιού στο Μανχάταν, όπου βρέθηκε νεκρός.
Η Τζένιφερ Λόρενς, η νεαρή ηθοποιός που συμπρωταγωνίστησε με τον Χόφμαν στην σειρά ταινιών The Hunger Games, τον περιέγραψε ως «απίστευτο ηθοποιό», ενώ η Τζούλιαν Μουρ, η οποία συνεργάστηκε μαζί του στις ταινίες Boogie Nights, Magnolia και The Big Lebowski δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ τυχερή που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον ιδιαίτερο Φίλιιπ Σέιμουρ Χόφμαν και είμαι βαθιά θλιμμένη για το θάνατό του».
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στους «Ειδούς Του Μαρτίου», είπε: «Δεν υπάρχουν λέξεις... είναι απαίσιο».
Ο Κέβιν Κόστνερ δήλωσε στο Associated Press: «Ο Φίλιπ ήταν ένας πολύ σημαντικός ηθοποιός και πραγματικά παίρνει μια θέση ανάμεσα στους αληθινά εξαιρετικούς ηθοποιούς. Είναι κρίμα». «Ποιος ξέρει τι θα ήταν ικανός να κάνει; Παρόλα αυτά, μας μένει η κληρονομιά της δουλειάς του η οποία μιλά από μόνη της », πρόσθεσε.
Αν και η αστυνομική και ιατροδικαστική έρευνα αναμένεται να εξιχνιάσει τα ακριβή αίτια θανάτου, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.
Αν και η αστυνομική και ιατροδικαστική έρευνα αναμένεται να εξιχνιάσει τα ακριβή αίτια θανάτου, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.
Ο Γκάρι Όλτμαν είπε στο Sky News: «Ήταν στη λίστα με τους ανθρώπους που θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ και να με σκηνοθετήσουν. Αυτή η αίσθηση του κινδύνου και της ευαλωτότητας που είχε πάνω του τον έκαναν αξιοπρόσεκτο και πολύ ξεχωριστό». >
Ο Κέβιν Σπέισι έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «Είναι τραγικό να χάνεται ένας ηθοποιός τόσο εξαιρετικά ταλαντούχος όσο ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Μια αδιανόητη απώλεια για τον κινηματογράφο, το θέατρο και όλους όσους τον γνώριζαν. RIP».

Επίσης στο twitter, ο Τζέιμς Φράνκο έγραψε: Ήταν ο καλύτερος από τους καλύτερους. Μοιάζει απίστευτο που έφυγε».

Ο Χόφμαν έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1990 παίζοντας σε ταινίες όπως το «Boogie Nights» και το «Big Lebowski» προτού κερδίσει το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για το ρόλο του στην ταινία «Capote».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου