Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΦΟΡΗΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΠΟΥ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙavegant.com
Το Glyph χρησιμοποιεί τεχνολογία VRD, η οποία στην ουσία «εμπνέεται» από τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται το φως για να
                                                                                                                                               
Καθώς ο κόσμος της τεχνολογίας αναμένει εναγωνίως συσκευές με οθόνες που φοριούνται στο κεφάλι, όπως το Google Glass και το Oculus Rift, νέοι «παίκτες» εισέρχονται στον συγκεκριμένο χώρο. Ένας εξ αυτών είναι το Glyph της Avegant, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πλήρως φορητό, προσωπικό «σινεμά», καθώς παρέχει στον χρήστη μία ολοκληρωμένη οπτική και ηχητική εμπειρία.
Το Glyph χρησιμοποιεί τεχνολογία VRD (Virtual Retina Display), η οποία στην ουσία «εμπνέεται» από τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται το φως για να προβάλει εικόνες κατευθείαν στον αμφιβληστροειδή του χρήστη, χάρη σε ένα εκατομμύριο μικροκαθρέφτες οι οποίοι βρίσκονται απέναντι σε κάθε μάτι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτα καθαρή ποιότητα εικόνας.
«Αντί για μια οθόνη με πίξελ σε απόσταση ενός μέτρου από εσάς, σας παρέχουμε μία εικόνα υψηλής ποιότητας απευθείας μπροστά στο μάτι σας» είπε ο Γκραντ Μάρτιν, στέλεχος μάρκετινγκ και στρατηγικής προϊόντων της Avegant στο Mashable.
Το Glyph συνδέεται μέσω HDMI με άλλες συσκευές για να «αντλήσει» το υλικό που προβάλλει στον χρήστη. Πέρα από την προβολή ταινιών ή του desktop ενός συστήματος, οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι είναι ιδανικό και για gaming, λόγω της ενσωματωμένης τεχνολογίας ανίχνευσης κίνησης του κεφαλιού.
«Και αυτό είναι μόνο η αρχή» ισχυρίζονται οι δημιουργοί του στη σελίδα του Glyph στο Kickstarter, όπου και «ανέβασαν» τη συσκευή τους για να συγκεντρώσουν χρηματοδότηση.
«Φανταστείτε σκηνοθέτες που θα μπορούν να γυρίσουν ταινίες 360 μοιρών, όπου δεν θα μπορείτε απλά να δείτε τους ηθοποιούς να αλληλεπιδρούν σε μία καφετέρια, αλλά θα μπορείτε και να κοιτάξετε γύρω σας στο περιβάλλον καθώς η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω σας. Φανταστείτε την ενσωμάτωση ενός LTE τσιπ στο Glyph, ώστε να κάνετε κλήσεις απευθείας από το headset σας» αναφέρεται. Επίσης, όπως επισημαίνεται, χρήστες έχουν χρησιμοποιήσει το Glyph για ώρες, χωρίς να αναφερθούν συμπτώματα ζάλης ή ναυτίας.
Το project έχει ξεπεράσει κατά πολύ τους στόχους του στο Kickstarter, καθώς έχει συγκεντρώσει 946.970 δολάρια, τη στιγμή που ο στόχος ήταν τα 250.000, ενώ απομένουν 17 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όσοι επέλεξαν να παρέχουν το ποσό των 499 δολαρίων και άνω, θα λάβουν ένα λειτουργικό Beta Glyph Prototype. προβάλει εικόνες κατευθείαν στον αμφιβληστροειδή του χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου