Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ




Μια αναπάντεχη οικονομική «βοήθεια» που καταλήγει σε εφιάλτη, μία κατηγορία για φόνο που ενώνει έναν δικηγόρο με τον πατέρα του, μία αλαζονική λέσχη με κακομαθημένους πλούσιους φοιτητές, μία αγαπημένη ομάδα μεταλλαγμένων ηρώων που πρέπει να σώσει τη Νέα Υόρκη, ένα μαγικό σπίτι γεμάτο χαριτωμένα πλάσματα και ένα ανατρεπτικό ταξίδι με πολλές εκπλήξεις υφαίνουν τον κινηματογραφικό ιστό αυτής της εβδομάδας
.


«Άπληστοι γείτονες»

Στην πρώτη του αγγλόφωνη κινηματογραφική απόπειρα, ο Δανός σκηνοθέτης Χένρικ Ρούμπερ Γκενζ, επιστρατεύει τους - υποψήφιους για Όσκαρ - Τζέιμς Φράνκο, Κέιτ Χάντσον και Τομ Ουίλκινσον και τον Ομάρ Σι, γι’ αυτό το σύγχρονο θρίλερ, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάρκους Σάκεϊ. Έχοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ένα ζευγάρι Αμερικανών, που ζει στο Λονδίνο, ανακαλύπτει το πτώμα ενός γείτονά του και, μαζί με αυτό, μία τσάντα γεμάτη χρήματα. Πρόκειται για δώρο εξ ουρανού ή η απρόσμενη τύχη θα μετατραπεί σε τρόμο;

«Ο δικαστής»


Μιλώντας για την οικογένεια, την αγάπη, τη θλίψη, την ενοχή, τη συγχώρεση, τη λύτρωση και τη συναισθηματική ταύτιση των ενηλίκων με τους γονείς τους, ο Ντέιβιντ Ντόπκιν δημιουργεί ένα κοινωνικό δράμα, εμπνευσμένο από τη σχέση του με τους γονείς του και τα όσα βίωσε πριν και μετά τον χαμό τους. Οι - βραβευμένοι με Όσκαρ - Ρόμπερτ Ντιβάλ και Μπίλι Μπομπ Θόρτον, οι - υποψήφιοι για Όσκαρ - Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Βέρα Φαρμίγκα και οι Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τζέρεμι Στρόνγκ, Νταξ Σέπαρντ, Λέιτον Μέιστερ, Μελίσα Λίο και Κεν Χάουαρντ πρωταγωνιστούν στην ιστορία ενός αποκομμένου από την οικογένειά του μεγαλοδικηγόρου, ο οποίος, μετά τον θάνατο της μητέρας του, αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει και να υπερασπιστεί τον πατέρα του, ο οποίος είναι ο σκληρός δικαστής της πόλης και κατηγορείται για φόνο. Έτσι, οι τεταμένες σχέσεις τους παίρνουν μια άλλη τροπή.

«Πολλοί άνθρωποι, όπως κι εγώ, δεν συνειδητοποιούμε πως το να προσέχεις τους γονείς σου είναι κομμάτι της ζωής, ώσπου να μας συμβεί» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Και όταν δεν είσαι προετοιμασμένος για μια τέτοια εμπειρία, κάνεις λάθη και μετανιώνεις γι’ αυτά στο μέλλον. Σαν καλλιτέχνης, όμως, έχεις τη δυνατότητα να πας πίσω τον χρόνο, μέσω της ταινίας, και να ξαναδημιουργήσεις στιγμές από το παρελθόν, σε στιγμές που θα ήθελες να είχες ζήσει».

«Η Λέσχη της Κομψής Αλητείας»


Η εξουσία του χρήματος συναντά τον νεανικό εκτροχιασμό στο θρίλερ της Λόνε Σέρφινγκ - με τους Σαμ Κλάφλιν, Σαμ Ριντ, Νάταλι Ντόρμερ, Τομ Χόλαντερ και Ντάγκλας Μπουθ - που βασίζεται στο θεατρικό έργο της Λόρα Ουέιντ, «Posh». Φάρσες, ακραίες πλάκες και εκκεντρικές εκδηλώσεις είναι στο καθημερινό μενού της διασκέδασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανήκουν στην περιβόητη «Λέσχη της Κομψής Αλητείας». Και ο έλεγχος δεν αργεί να χαθεί, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

INDUSTRIAL LIGHT & MAGIC
«Τα χελωνονιντζάκια»


Οι αγαπημένοι χαρακτήρες, που δημιούργησαν οι Πίτερ Λερντ και Κέβιν Ίστμαν και, μετά την αρχική τους εμφάνιση το 1984 σε περιοδικά κόμικς, πέρασαν σε παιχνίδια, κινούμενα σχέδια και κινηματογραφικές και τηλεοπτικές  προσαρμογές, επιστρέφουν και σε τρισδιάστατη έκδοση, μέσα από την περιπέτεια του Τζόναθαν Λίμπεσμαν, με τους Μέγκαν Φοξ, Άλαν Ρίτσαν, Νοέλ Φίσερ, Γουίλιαμ Φίχτνερ, Γουίλ Άρνετ, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Άμπι Έλιοτ και Τζέρεμι Χάουαρντ. Αυτήν τη φορά, οι 4 μεταλλαγμένες χελώνες, που προπονούνται από έναν ανθρωπόμορφο αρουραίο στην ιαπωνική πολεμική τέχνη ninjutsu και ζουν απομονωμένοι  στους υπονόμους, αναλαμβάνουν μια αποστολή ζωής και θανάτου, προκειμένου να φέρουν στο φως το διαβολικό σχέδιο μιας σατανικής συμμορίας και να σώσουν τη Νέα Υόρκη.

«Το μαγικό σπίτι»


Στην οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων των Μπεν Στάσεν και Ζερεμί Ντεγκρισόν, ένας μάγος μοιράζεται το αρχοντικό του με αμέτρητα ζωάκια, ρομποτάκια και άλλα αντικείμενα. Εκεί καταφεύγει και ένας μικρός γατούλης, αλλά κάποιοι προσπαθούν να τον διώξουν. Όμως, όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αρρωσταίνει, όλα αυτά τα πλάσματα ενώνονται, για να σώσουν την έπαυλη, που κινδυνεύει να πουληθεί.

«Στα καλά καθούμενα»


Μετά από μία επεισοδιακή συνάντηση, ένας νέος και μία όμορφη και δυναμική κοπέλα ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, στην κωμωδία του Νίκου Ζαπατίνα, με τους Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Τζόυς Ευείδη, Ναταλία Δραγούμη, Τάσο Παλαντζίδη, Θωμαΐδα Ανδρούτσου και Γιώργο Κοψιδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου