Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Φιλάνθρωπος καταζητούμενος, συμπαντικοί σωτήρες και φαγώσιμα μηνύματα



Αθέμιτα αντιτρομοκρατικά παιχνίδια, μια ομάδα απροσάρμοστων ηρώων που πρέπει να συνεργαστούν, για να σώσουν το σύμπαν, ένα σπάνιο λάθος που φέρνει κοντά δύο άγνωστους, εντυπωσιακές χορευτικές μάχες, η κατακραυγή και η βία που υφίστανται οι γυναίκες ηθοποιοί στο Αφγανιστάν και οι περιπέτειες τεσσάρων  ιεροδούλων που προσπαθούν μάταια να ξεφύγουν από το παρελθόν τους καταλαμβάνουν τη μεγάλη οθόνη αυτήν την εβδομάδα.


«Ο Νο1 καταζητούμενος»


Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ και με τον αείμνηστο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στον τελευταίο του ρόλο, το κατασκοπικό θρίλερ του Άντον Κόρμπιν αποδεικνύει πως το χρήμα είναι το πιο επικίνδυνο όπλο. Με τους Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Ρόμπιν Ράιτ, Γουίλεμ Νταφόε, Ντάνιελ Μπρουλ και Νίνα Χος, η ιστορία εκτυλίσσεται μετά τα γεγονότα τις 11ης Σεπτεμβρίου, στο Αμβούργο, όπου ένας εξαντλημένος νεαρός μετανάστης, διεκδικεί τη «μαύρη» περιουσία του πατέρα του, για να τη διαθέσει σε καλούς σκοπούς, έχοντας συμμάχους μια ακτιβίστρια δικηγόρο κι έναν τραπεζίτη. Όμως, ο επικεφαλής μιας αντιτρομοκρατικής ομάδας, προσπαθεί να τους χρησιμοποιήσει, για να ξεσκεπάσει έναν «φιλάνθρωπο», που στέλνει χρήματα σε τρομοκρατικές ομάδες.

«Φύλακες του γαλαξία»

Η Marvel μάς μεταφέρει σε έναν άλλο πλανήτη μέσα από την τρισδιάστατη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Τζέιμς Γκαν, ο οποίος μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το κόμικ των Άρνολντ Ντρέικ και Τζιν Κόλαν, που δημιουργήθηκε το 1969, με χαρακτήρες μια ομάδα ηρώων του 31ου αιώνα, που ο καθένας είναι  μοναδικός στο είδος του. Οι Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα, Ντέιβ Μπαουτίστα, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λι Πέις, Μάικλ Ρούκερ, Κάρεν Γκίλαν, Ντζιμόν Χούνσου, Τζον Σ. Ράιλι, Γκλεν Κλόουζ και Μπενίτσιο Ντελ Τόρο ζωντανεύουν αυτούς τους ήρωες, οι οποίοι συσπειρώνονται, για να σώσουν το σύμπαν από την καταστροφική δύναμη μιας μυστηριώδους ουράνιας σφαίρας.

«The lunchbox»

Έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Εβδομάδας Κριτικής στο Φεστιβάλ των Καννών 2013, η ρομαντική κομεντί του Ριτές Μπάτρα, με τους Ιρφάν Καν και Νιμρότ Κορ, αναδεικνύει το πώς, κάποιες φορές, το πεπρωμένο μπορεί να καθοδηγήσει τις ζωές μας, όσο κι αν προσπαθούμε να το αποφύγουμε. Η ιστορία βασίζεται σε ένα και μοναδικό λάθος. Στην Ινδία, κάθε πρωί, οι νταμπαβάλα μεταφέρουν στην εργασία των συζύγων τα ζεστά γεύματα, που έχουν μαγειρέψει οι γυναίκες τους, και το απόγευμα επιστρέφουν τα άδεια κουτιά, παραδίδοντας περίπου 5.000 μερίδες φαγητό ημερησίως. Οι μεταφορείς είναι αναλφάβητοι και χρησιμοποιούν ένα πολύπλοκο κωδικοποιημένο σύστημα, με βάση τα χρώματα και τα σύμβολα, για να παραδώσουν τα γεύματα μέσα στον λαβύρινθο της Βομβάης.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μελέτησε το σύστημά τους και κατέληξε ότι μόνο ένα γεύμα στο ένα εκατομμύριο μπορεί να μην παραδίδεται στη σωστή διεύθυνση. Εμπνευσμένη από αυτήν την εξαίρεση, η ταινία φέρνει κοντά δυο αγνώστους, οι οποίοι αρχίζουν να ανταλλάσουν μηνύματα μέσω των πακέτων φαγητού.

«Step up: All in»

Με μοναδικά εντυπωσιακές χορογραφίες, στις οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικά εφέ στον υπολογιστή ή τρικ στα ακροβατικά, η πέμπτη συνέχεια της σειράς ταινιών «Step up», που προβάλλεται και σε τρισδιάστατη έκδοση, εκτυλίσσεται στο λαμπερό Λας Βέγκας. Οι Ράιαν Γκούζμαν, Άλισον Στόνερ, Ιζαμπέλα Μίλο, Μπράιαν Έβιγκαν, Άνταμ Σεβάνι και Στίβεν Μπος πρωταγωνιστούν σε ένα ατελείωτο πάρτι, αλλά και σε μια πολύ σκληρή χορευτική διαμάχη.

«Παίζοντας με τη φωτιά»

Το ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου καταγράφει τη ζωή των γυναικών ηθοποιών στο Αφγανιστάν, οι οποίες έχουν την τόλμη να ασχοληθούν με το θέατρο, αντιμετωπίζοντας τη σκληρή κριτική, την κοινωνική αποδοκιμασία, ακόμα και απειλές για τη ζωή τους και την οικογένειά τους, καθώς μία νεαρή ηθοποιός δολοφονήθηκε στην Καμπούλ, ενώ πολλές άλλες εκδιώχθηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

«Η Άντουα και οι φίλες της»

Η ασπρόμαυρη κωμωδία του 1960, σε σκηνοθεσία του Αντόνιο Πιετρανγκέλι, εμπνέεται από την επίκαιρη τότε εφαρμογή, στην Ιταλία, του νόμου Μέρλιν, με τον οποίο έκλεισαν οι οίκοι ανοχής. Με τη - βραβευμένη με Όσκαρ - Σιμόν Σινιορέ και τους Εμανουέλ Ριβά, Σάντρα Μίλο, Τζίνα Ροβέρε και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, τέσσερις  ιερόδουλες, που έμειναν άνεργες, μετακομίζουν στην εξοχή, με σκοπό να ανοίξουν ένα εστιατόριο. Όλα πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που ένας τοπικός παράγοντας τις εκβιάζει να στήσουν ένα πορνείο πάνω από το εστιατόριο και να του πληρώνουν εξωφρενικά υψηλό ενοίκιο, για να πάρουν την απαραίτητη άδεια, που απαιτεί την έγκρισή του. Οι συνέπειες της άρνησής τους να υποκύψουν θα αποδειχτούν καταστροφικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου