Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ 29/7/2014

                                                                                                                                                                                                               Ηλιοφάνεια, ζέστη και υγρασία θα συνεχίζουν να συνθέτουν το καιρικό σκηνικό και την Τρίτη σε όλη τη χώρα με χαρακτηριστική την απουσία του μελτεμιού στο Αιγαίο, ενώ έντονη θα είναι η δυσφορία κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. 


Πιθανότητα για τοπικού χαρακτήρα μπόρες ή καταιγίδες μικρής όμως διάρκειας υπάρχει για την βορειοανατολική Ελλάδα. Μέγιστες θερμοκρασίες στα πεδινά ηπειρωτικά 37 βαθμοί Κελσίου.
Τετάρτη: Ήλιος και μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας με παράλληση μικρή υποχώρηση της υγρασίας και της δυσφορίας στα ανατολικά, εξαιτίας της μικρής ενίσχυσης του μελτεμιού στο Αιγαίο. Μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας στην ορεινή Ήπειρο, Θεσσαλία και Μακεδονία το απόγευμα. Μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 38 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και νότιας Ελλάδας ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ζέστη θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα μεγάλα αστικά κεντρα.
Πέμπτη: Ήλιος και πολλή ζέστη θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τα βορειοδυτικά, όπου η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σταδιακά, ενώ όπως φαίνεται καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα στα βόρεια-βορειοδυτικά. Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι δυτικοί άνεμοι στα νότια θαλάσσια τμήματα αγγίζοντας τοπικά και τα  7 μποφόρ. Μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 39 βαθμούς. (Δείτε σε ποιές περιοχές στον χάρτη πρόγνωσης θερμοκρασίας στο βίντεο)
Παρασκευή: Άστατος καιρός στα βόρεια και κεντρικά με μπόρες και καταιγίδες πιθανον τοπικά ισχυρές. Στροφή των ανέμων σε βοριάδες και πτώσης της θερμοκρασίας.
Σάββατο: Παροδική συννεφιά στα κεντρικά και βόρεια με πιθανές τοπικές βροχές. Αμετάβλητη θερμοκρασία
Κυριακή: Ηλιοφάνεια και νέα, σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας με παράλληλη όμως ενίσχυση του μελτεμιού στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου