Κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τον αναγνώστη κύριο Βασίλη Βογιατζή για τη «μικρή ιστορία», όπως την τιτλοφορεί, που μου έστειλε και επιτόπου τη δημοσιεύω. Τον ευχαριστώ δύο φορές, μία εκ μέρους μου και μια ακόμα για λογαριασμό των χρηστών που θα διαβάσουν το διαμάντι που έστειλε στο site του αποδυτηριάκια.
Θυμίζω ότι είχα γράψει πως ο κανονισμός δεν παρέχει τη δυνατότητα στον διαιτητή να αντιδράσει επί της ουσίας, π.χ. να διακόψει ένα ματς στημένο, με αποτέλεσμα προσυμφωνημένο από τις δύο ομάδες.
Γράφει, λοιπόν, ο κύριος Βασίλης Βογιατζής:
Συνέβη στην Λέσβο πριν πολλά χρόνια με πρωταγωνιστή ένα διαιτητή Α Εθνικής. Δυο ομάδες συναντήθηκαν και είχαν ως στόχο το «Χ» γιατί ευννοούσε και τις δυο ομάδες. Με το που παίρνει χαμπάρι ο διαιτητής την ιστορία μην θέλοντας να συμμετάσχει στο κόλπο και επειδή δεν γινόνταν να αποδείξει γραπτώς αυτά που έβλεπε, έπαιξε με το 18ο άρθρο του ΚΠ.
Για όσους δεν γνωρίζουν το ποδόσφαιρο ως κανόνες παιχνιδιού αποτελείται από 17 άρθρα. Το 18ο είναι το μυαλό που θα τα εφαρμόσει όπως πρέπει. Έτσι σε μια φάση φάουλ που σήκωνε κίτρινη, ο διαιτητής έβγαλε κόκκινη. Στην διαμαρτυρία που έγινε έβγαλε δεύτερη κόκκινη. Στην επόμενη φάση έγινε πάλι φάουλ και έκανε ακριβώς τα ίδια.
Καθώς κυλούσε το παιχνίδι αντιλήφθηκε κάποιον να μιλάει, γυρίζει και του δίνει κόκκινη για εξύβριση. Μετά έδωσε ακόμα μια κόκκινη στην άλλη ομάδα. Έτσι γύρω στο 70 έμειναν οι ομάδες με 7 ποδοσφαιριστές η καθεμιά. Χωρίς να πει τίποτα ο διαιτητής, οι ομάδες άρχισαν να παιζουν κανονικά μπάλλα γιατί αν έμεναν με 6 παίκτες θα μηδενίζονταν βάσει ΚΑΠ. Τελικά το παιχνίδι έληξε με νικητή και οι ομάδες ήταν στεναχωρεμένες.
Είναι δυνατόν να γίνει αυτό σε υψηλό επίπεδο; Θέλει πολλά άντερα, δεν ξεμπλέκεις με τους μπράβους γιατί ναι μεν φεύγεις από το γήπεδο αλλά υπάρχει το αεροδρόμιο και ένα σωρό άλλα μέρη που θα σε βρουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου