Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ



Πολλές εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς  και την Καθαρή Δευτέρα και όλοι περιμένουν να βοηθήσει ο καιρός για να πραγματοποιηθούν κανονικά.
Την Κυριακή 2 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις (αναγράφονται ανά ώρα και δημοτικό διαμέρισμα):

15:00 Κεντρική Πλατεία Ψαχνών : Αποκριάτικο ξεφάντωμα με χορούς, γαϊτανάκι, εντυπωσιακό σόου με φωτιές, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια, διαγωνισμούς χορού, τραγουδιού και αποκριάτικης στολής, και πολλές ακόμη εκπλήξεις!  Οι δραστηριότητες θα πλαισιώνονται από τη μουσική μπάντας έντεχνου και ελαφρολαϊκού ρεπερτορίου.
15:00 Τ.Κ. Μακρυκάπας – Πλατεία: Αποκριάτικη πομπή και φαγοπότι, μαζί με πολλή μουσική και χορό.
16:00 Τ.Κ. Κυπαρισσίου – Πλατεία: Παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς, φορεσιές, φωτιές, άφθονο κρασί και ντόπια φαγητά.
17:00 Τ.Κ. Άτταλης – Πλατεία: Αποκριάτικη παρέλαση και άφθονο κρασί.
19:00 Τ.Κ. Πολιτικών – Πλατεία Κοινοτικού Γραφείου: Άναμμα φωτιάς, αποκριάτικη παρέλαση και πολλά παραδοσιακά δρώμενα αναμένουν την καλή διάθεση των επισκεπτών για ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι.
19:30 Τ.Κ. Καμαρίτσας – Πλατεία: Παραδοσιακοί χοροί, μεζέδες, άφθονο κρασί και ο καρνάβαλος που θα καεί θα συνθέσουν την αποκριάτικη βραδιά
Την Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις (αναγράφονται ανά ώρα και δημοτικό διαμέρισμα):
10:30 Κεντρική Πλατεία Ψαχνών: Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα που θα πλαισιώσουν  τοπικοί χορευτικοί σύλλογοι.
12:30 Τ.Κ. Σταυρού – Προαύλιο Σχολείου: Βλάχικος γάμος που θα πλαισιώνεται από παραδοσιακά συγκροτήματα και χορούς, ενώ νηστίσιμοι μεζέδες θα ευχαριστήσουν τους επισκέπτες.
11:00 Τ.Κ. Πάλιουρα – Κοινοτικό Πάρκο: Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό χαρταετού, άφθονο κρασί και χορό. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα γίνει στο κτίριο του πρώην δημοτικού σχολείου.
12:00 Τ.Κ. Καθενών – Πλατεία: Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμούς και χορό.
12:00 Τ.Κ. Λούτσας – Κτίριο Πρώην Δημοτικού Σχολείου: Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και την παραδοσιακή φασολάδα, μουσική και χορό.
12:00 Τ.Κ. Πούρνου – Πλατεία: Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, ζωντανή μουσική και χορό.
12:00 Τ.Κ. Στενής – Γήπεδο Κάτω Στενής: Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, πέταγμα χαρταετού, πολλή μουσική και χορό.
13:00 Τ.Κ. Στροπώνων – Πλατεία: Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική και χορό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου